DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

Vowles tagadja, hogy lenne kilépési záradék Sainz szerződésében

A Williams F1-es főnöke állítja: épp a spanyol pilóta kérte, hogy a „két év és tovább” megfogalmazás bekerüljön a közleménybe.

Hétfő délután végre eldőlt az idei Formula-1-es pilótakeringő legrégebb óta húzódó kérdése: Carlos Sainz a Williamsnél folytatja 2025-től, miután a szezon végén távozni kényszerül a Ferraritól Lewis Hamilton átigazolása miatt.

A hírek szerint a spanyolnak emellett az Auditól – amely a Sauber gyári partnere lesz 2026-tól – és az Alpine-tól volt még konkrét ajánlata, éppen emiatt James Vowles, a Williams F1-es csapatvezetője nagy sikerként is értékeli, hogy Sainz őket választotta az említett két riválissal szemben.

f1-sainz-ferrari-hun-1_1



Arról utazó tudósítónk, Mészáros Sándor számolt be a hétvégi Belga Nagydíj során az egyik helyszíni videós bejelentkezésében, hogy a háromszoros nagydíjgyőztes olyan friss ajánlatot kapott a Williamstől, amely alapján a szerződésében lehet egy kilépési záradék, miszerint távozhat, ha a Red Bullnál vagy a Mercedesnél adódna a lehetősége.

Ám amikor Vowlesnak mindezt felvetették egy keddi sajtóbeszélgetésen, ahogy az várható is volt egy csapatfőnöktől ilyen helyzetben és ügyben, mindezt kategorikusan tagadta:

„Pontosan tíz ember van a világon, aki tudja, mit tartalmaz a szerződés belseje. Csak tíz” – mondta Vowles, akit a Crash.net idéz. „És garantálom, hogy senki sem azok közül, akik a telefonlistáitokban vannak, senki, aki ebben a társaságban van, vagy épp itt ül mellettem. A Carlos-tábor tudja, mi van benne, ahogy én is. Szóval bármi, amit az interneten olvastatok, az találgatás, és ennyi.”

f1-vowles-williams-spa-1

A Williams-főnök azt is állította, hogy a hétfői közleményben olvasott megfogalmazás, miszerint Sainz szerződése két évre szól, további opcióval az esetleges meghosszabbításra, magától a versenyzőtől jött, nem is a grove-i istállótól:

„Az az üzenet, hogy a szerződés ’2025-re, 2026-ra és tovább’ szól, nem is tőlem jött, hanem Carlostól. Azt akarta, hogy teljesen világos legyen mindannyiótok és az egész világ számára, hogy elkötelezett és itt akar lenni.”

Vowles egyébként arról is beszélt, hogy az viszont meglepte, hogy az említett Mercedes, Red Bull duó nem érdeklődött Sainz iránt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: