DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Russell nem emlékszik, kié volt az ötlet

Egy tökéletesen végrehajtott szenzációs taktikai húzás hozta meg az első helyet George Russell számára – reggel nem számítottak a sikerre.

FRISSÍTVE: A versenyt követő technikai ellenőrzés során George Russell autóját az előírtnál könnyebbnek találták, ezért kizárták a Belga Nagydíjról. Az idézett nyilatkozat ezt megelőzően született.

George Russell és a Mercedes stratégái mindenkit megleptek: egy kiállásos taktikával a hatodik rajthelyről indulva tudta megnyerni a Belga Nagydíjat a Mercedes brit versenyzője, aki ezzel idei második, karrierje harmadik sikerét szerezte. Russell a leintés után fülig érő szájjal nyilatkozott:

russell-spa-3



„Csodálatos eredmény! Ma reggel a stratégiai megbeszélésünkön biztosan nem jósoltuk volna meg ezt a győzelmet!” – kezdte a futamgyőztes. „Az autó fantasztikusan viselkedett, Sok változtatást eszközöltünk péntek estéhez képest, és a gumik nagyszerűek voltak.”

„Folyamatosan azt mondogattam, hogy azt hiszem, rá tudnánk menni az egy kiállásosra. A stratégia nagyszerű munkát végzett” – mondta Russell, majd kitért csapattársára is, aki a hagyományos taktikán alaposan megkergette a győzelemért:

russell-spa

„Gratulálok Lewisnak. Nagyon jól irányította a versenyt. Ha a körülmények mások lettek volna, biztos vagyok benne, hogy megszerezte volna a győzelmet. A kettős győzelem félelmetes eredmény a csapat számára!”

Arra a kérdésre, hogy kinek az ötlete volt az egy kiállás, Russell így felelt: „Nagyon koncentráltam a verseny alatt, szóval vissza kell majd hallgatnom a rádiókommunikációt. Ez csapatmunka volt. Kockáztattunk, de ez csak azért volt lehetséges, mert az autó remekül érezte magát, és a tempó is megvolt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: