DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Hamilton: George remekül kezelte a gumikat

Nem sokkal csúszott le az első helyről a hétszeres világbajnok, ám csapattársa taktikája előnyösebbnek bizonyult – Hamilton reméli, a Mercedes teljesítménye a szünet után is fenntartható.

FRISSÍTVE: A versenyt követő technikai ellenőrzés során George Russell autóját az előírtnál könnyebbnek találták, ezért kizárták a Belga Nagydíjról. Az idézett nyilatkozat ezt megelőzően született.

A harmadik helyről vette át a vezetést Lewis Hamilton Sergio Perez lerajtolásával és Charles Leclerc későbbi megelőzésével, mégis csapattársa, George Russell nyerte meg a Belga Nagydíjat a merész, egykiállásos taktikájával – így a hétszeres világbajnok a dobogó második fokát szerezte meg. Ezzel a Mercedes versenyzői a tegnapi találgatásokra rácáfolva az első két helyen szelték át a célvonalat.

A leintést követően így felelt Hamilton arra a kérdésre, hogy számítottak-e egy ennyire sikeres hétvégére: „Nem igazán, de elsőként szeretnék gratulálni George-nak és a csapatnak. A péntekünk szörnyű volt, az autó sehol sem volt a többiekhez képest, így néhány dolgot változtattunk rajta.”



„Nehéz volt megmondani a tegnapi eső miatt, milyen lesz a viselkedése a módosításokkal, ám fantasztikusan működött a mai napon. Ez mindenkinek köszönhető, a kiállásaink is remekül sikerültek, a stratégia is működött, illetve a gyárban is jó munkát végeztek.”

„Próbáltam közel kerülni, de George remek munkát végzett az abroncsokkal” – nyilatkozta a brit az utolsó körök hajszájáról. „Nekem minden etap végére szinte alig maradt gumim, mire a csapat kihívott cserélni… Nem szerencsés, de ez egy ilyen nap.”

Mikor arról kérdezték, a Mercedes jelenlegi formájával esélyes lehet-e a bajnoki címre, így felelt Hamilton: „Nem, merész gondolat lenne. Ha fent tudjuk tartani azt a teljesítményt, amit az elmúlt futamokon produkáltunk, és a hétvégéket egy kicsit jobban tudjuk kezdeni, el tudunk még érni hasonló eredményeket. A McLarenek nagyon erősek voltak ma, viszont mi hamarabb az élre kerültünk. Küzdenünk kell tovább.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: