DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Mindenben elmaradunk a McLarentől” – Leclerc

Charles Leclerc szerint most még a szokásosnál is nehezebb eligazodni a pénteki erősorrenddel kapcsolatban, de az biztos, hogy ők nem állnak igazán jól.

Nem látja tisztán a képet Charles Leclerc, már ami a spái erősorrendet illeti: a pénteki napot a negyedik helyen zárta a Ferrari monacói pilótája, de szerinte annyira eltérő programot futottak a csapatok, hogy nehéz pontosan felrajzolni, hogy ki hol tart egymáshoz képest.

„Őszintén szólva nagyon nehéz megérteni ezt a napot, nagyok voltak a különbségek a tempó, a körülmények, a gumik között is. Mindenki eltérő terv szerint dolgozott, és ezzel az autógenerációval nagyon nehéz jól érteni a helyzetet a pénteki napok alapján. Ez a mostani még a megszokottnál is nehezebb” – mondta a nap végén Leclerc.

f1-leclerc-ferrari-spa



Azt azonban elismerte, hogy a Ferrari most sem áll túl jól, ennyi biztos.

„A McLarenhez képest egy kicsit mindenben el vagyunk maradva. Nincsenek varázslatos megoldásaink, de a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani, hiszen ez az utolsó futam a szünet előtt, remélhetőleg sikerül jól zárnunk” – magyarázta.

„Magunkra kell koncentrálnunk, és a megfelelő kompromisszumot megtalálni a valószínűleg esős időmérőre, valamint a száraz futamra. Ezen vagyunk, a csapattal közösen fogjuk kitalálni, és remélhetőleg megtaláljuk a legjobb verziót” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: