DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Sainz, Bottas és Ricciardo is elengedte volna Piastrit

Carlos Sainz szerint a csapatutasítás mindig csapatutasítás, Daniel Ricciardo szerint ez a legokosabb döntés, Valtteri Bottas pedig arról beszélt, hogy ő egy csodálatos csapattárs.

Az FIA sajtótájékoztatóján résztvevő pilótákat is megkérdezték arról, hogy mit gondolnak a McLaren múlt heti csapatutasításáról, amelynek eredményeként Oscar Piastri nyerte a Magyar Nagydíjat Lando Norris előtt.

Carlos Sainz szerint a csapatutasítás megkérdőjelezhetetlen:

„Annak idején nem harcoltunk könnyű kettős győzelmekért, amikor a McLarennél voltam… de a csapatutasítás az csapatutasítás, és szerintem mindig a csapat az első” – mondta Sainz, aki volt már Norris csapattársa Wokingban.

16-scuderia-ferrari-hungary-gp-sunday_9a96c284-08fc-4a16-854d-c7627d39a5d3_resize



„Az utóbbi kilenc-tíz évben én így közelítettem meg az F1-es karrierem. Amennyire fáj egy ilyen, és Oscart elengedni nagyon fájhatott, a csapatutasítás akkor is csapatutasítás. A helyzetet elemezve ha a csapat elévágást ad neked és ezzel ingyen a csapattársad elé kerülsz, akkor valószínű, hogy el kell majd engedned, mert nem lennél elöl, ha a csapat nem adja neked az elévágást” – magyarázta a spanyol.

Norris másik korábbi mclarenes csapattársa, Daniel Ricciardo is hasonlóan vélekedett:

„Szerintem az a tanács volt nagyon jó, amit a pillanat hevében kapott. Az ember látja maga előtt a győzelmet, de a csapat azt mondja, hogy a bajnokságot csapatként lehet megnyerni, és talán szükséged lesz Oscar segítségére, ilyenek. Szerintem ez a nézőpont kell ilyen helyzetben” – mondta az ausztrál.

„Szóval akármennyire sem akarja az ember ezt hallani, és mind a győzelemért vagyunk itt, de szerintem hosszabb távon egyértelmű, hogy ez a legokosabb döntés.”

2024 Hungarian Grand Prix - Thursday-3_resize

A Mercedesnél sok hasonló helyzetet megélt már Valtteri Bottas, aki kicsit szarkasztikus választ adott erre a kérdésre:

„Voltam már ilyen helyzetben, haver…” – reagált a finn.

„Volt pár ilyen. De egyetértek, vannak bizonyos szabályok, amelyek a csapattól függnek, a helyzettől függnek, de normál esetben ezek visszajárnak. Nyilván visszaadtam volna a pozíciót, mert én egy csodálatos csapattárs vagyok…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: