DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Norrisékkal és mekizéssel ünnepelte első F1-es győzelmét Piastri

Három-négy órát késett a repülőjárata az ausztrálnak, így a barátnőjét is csak később láthatta az F1-es Magyar Nagydíjon aratott sikere után a McLaren-pilóta.

Karrierje első Formula-1-es győzelmét aratta a vasárnapi Magyar Nagydíjon Oscar Piastri. Az odáig vezető út azonban kissé rögösre sikerült azáltal, hogy Lando Norris a második kerékcserék során elé került, és csapatutasítással állt vissza közöttük az eredeti, rajt után kialakult sorrend.

Jól mutatja azonban, hogy nem maradt tüske a McLaren-pilóták között, hogy Norris is Piastrival töltötte az ünneplés éjszakáját – amelynek nem túl ragyogó részleteiről maga a fiatal ausztrál osztott meg néhány részletet a Speedcafe hasábjain:

f1-piastri-hun-mclaren-2



„Nem ez volt a legfényűzőbb afterparty. Jelentősen késett a repülőjáratunk Budapestről, aztán pedig egy másik reptérre is repültünk. Néhány versenyzővel együtt utaztunk, ott volt Lando, Alex Albon és még páran.”

„A késés miatti várakozás közben mekiztünk egyet, ettem egy Big Macet, aztán hajnali 5-kor értem haza, és ennyi volt az ünneplés. Tényleg csak néhány F1-es pilótával ettünk néhány burgert és nuggetset. Nem vittünk magunkkal trófeát vagy semmi ilyesmi, nem mintha bármit is lehetne azokba tenni.”

„Három-négy órás késésünk volt, és nem volt semmi ételünk, így a McDonald’s volt a legközelebbi és a legkényelmesebb dolog, ezért azt választottuk.”

 

A barátnőjét is csak később láthatta

Piastriban az is csak mérsékelten hagyott hiányérzetet, hogy néhány fontos személy nem lehetett vele a pályán. Így például később láthatta csak a barátnőjét, Lily Zneimert, valamint menedzserét, a vb-címet drámai hibával elbukó Mitch Evanst a Formula-E londoni szezonzáróján támogató Mark Webbert is:

f1-piastri-hun-mclaren-1

„Természetesen jó, ha a hozzád közel állók ott vannak. De képtelenség megjósolni, mikor fogsz jó eredményt szerezni, szóval bizonyos tekintetben ez csak a szerencsén múlik. Mark nem sok versenyt hagyott ki az F1-es karrierem során, talán hármat vagy négyet. Rendkívül elfoglalt volt Mitchcsel Londonban, szóval egyáltalán nem hibáztatom, hogy odament.”

„De Lilyt láthattam azon az éjszaka, kicsit később, mint terveztem, de jó volt újra látni őt. De ott volt a pályán a teljes csapat, a rajongók is gratuláltak. Sokakkal kapcsolatban voltam, például a fiziómmal, Kimmel és az egész csapattal.”

„Nagyon különleges volt, aztán Lilyvel is lehettem, Markot is láttam ma. Nagyon klassz. Nyilván ha ott lehettek volna a versenyen, még klasszabb lett volna, de így is jó volt a lehető leghamarabb látni őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: