DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Van pár név, ami öt betűből áll” – Vasseur a Ferrari stábjáról

Fred Vasseur Enrico Cardile távozásáról kérdezték, de a Ferrari F1-es csapatfőnöke nem aggódik amiatt, hogy egy riválishoz igazol a szakember.

Nem aggódik Enrico Cardile elvesztése miatt Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke. A francia szerint ugyan fontos láncszemük igazol az Aston Martinhoz, de a technikai csapat egésze a fontos, nem egy ember – és tett egy utalást Adrian Newey-ra is, aki a legfrissebb hírek szerint viszont nem csatlakozik a Scuderiához.

„A nyári szünet alatt betöltjük a pozíciót, és utána bejelentjük az új szervezetet. De összességében több mint kétszáz emberünk dolgozik az autókon, és ennél a számnál egy távozó nem mindig drámai” – mondta Vasseur a Hungaroringen.

21-scuderia-ferrari-hungary-gp-sunday_404ab8cc-05b7-451a-9e00-7a51d93568fb_resize



És hogy ki lehet a listája élén?

„Van pár név, ami öt betűből áll” – tette hozzá sejtelmesen, nyilván éreztetve, hogy Adrian Newey vezetékneve is öt betűből áll.

„Mindig azt mondom, hogy az egyének kevésbé fontosak, mint a csoport egésze, ez akkor is igaz, amikor igazolsz valakit, és akkor is, amikor elveszítesz valakit. A csoport stabilitása fontos, hogy az emberek jól dolgozzanak együtt, és mi megmutattuk, hogy jól dolgozunk csapatként a nehéz pillanatokban is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: