DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Antonelli nem biztos benne, hogy készen áll az F1-re

Őszinte szavak a Mercedes jelöltjétől: hungaroringi győzelme ellenére is úgy érzi, még mindig sokat hibázik az F2-ben és van miben fejlődnie.

Amióta kiderült, hogy Lewis Hamilton az idény végén elhagyja a Mercedest és jövőre már a Ferrarinál fog versenyezni a Formula-1-ben, a mindössze 17 éves Andrea Kimi Antonelli tűnik az egyik fő esélyesnek a hétszeres világbajnok helyére az Ezüst Nyilaknál.

Toto Wolff csapatfőnök többször is pozitívan nyilatkozott az idén a Formula-2-ben újoncévét teljesítő olaszról, és azt is elmondta, hogy a fiatalokra kell építeni a Mercedesnél. Igaz, az utóbbi egy-két hétben némileg változott Antonelli kapcsán a kommunikációja, a rá helyezett nyomásról beszélt, és immár nem zárta ki például azt, hogy akár Carlos Sainz leigazolása is szóba jöhet náluk.

f2-antonelli-prema-hun-2



Antonelli eddig eközben felemásan teljesített az F2-ben. Csapata, az eddig a kategória etalonjának számító Prema szemlátomást nehezen boldogul az új szabályok szerint épült autókkal, amit jól mutat, hogy a már 2025-ös Haas-szerződéssel rendelkező Oliver Bearman is küszködik.

Az olasz ifjonc azonban az utóbbi két fordulón egyaránt szerzett egy-egy győzelmet: Silverstone-ban még a fordított rajtrácsos sprintfutamon nyert, vasárnap viszont a Hungaroringen már egy főfutamon diadalmaskodott – igaz, némi szerencséje is volt egy biztonsági autós fázissal, de így is ki kellett használnia a taktikai előnyét.

A felfelé ívelő tendencia ellenére (összetettben már a hatodik) Antonelli a győzelme után meglehetősen önkritikusan fogalmazott a teljesítménye és annak kapcsán, hogy megérkezhet-e jövőre a Formula-1-be:

f2-antonelli-prema-hun-1

„Nem tudom, hogy készen fogok-e állni, hogy őszinte legyek. Még mindig sokat tanulok az F2-ben, és egyértelmű, hogy még mindig sokat hibázok, és van még néhány részlet, amelyek nagyon számítanak, és még nem csinálom jól őket. Még mindig nem csinálok mindent megfelelően. Próbálok fejlődni és nem elkövetni ugyanazokat a hibákat, és szerintem ennek a mai volt a bizonyítéka.”

„Ami a jövő évet illeti, nem igazán akarok erre gondolni, mert semmi sem hivatalos, és nem tudok semmit, hogy őszinte legyek” – folytatta a versenyző. „A célom, hogy a lehető legjobb évet fussam az F2-ben, és mentális szempontból nagyon jó ez a két győzelem, egyúttal a csapat számára is, mivel szenvedtünk a szezon elején, de mostanra kezdünk lendületbe jönni.”

„Silverstone-ban vizes pályán győztem. Szóval főként arra fókuszáltunk, hogy száraz pályán javuljunk, amit meg is tettünk ezen a hétvégén. Remélhetőleg tovább tudjuk vinni ezt a lendületet Spába is. Nyilván teljesen más az a pálya, sokkal gyorsabb, mint ez, szóval meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: