DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Kihoztuk a maximumot belőle” – Perez szerint a legfontosabb, hogy a versenytempó erős

Az időmérős bukását követően szép felzárkózást láthattunk Pereztől – a mexikói szerint a Red Bull teljesítménye a helyén van, már csak ki kell sajtolnia belőle.

A kvalifikációs balesete miatt Sergio Perez csak a 16. helyről vághatott neki a Magyar Nagydíjnak, ám a jó taktikának és a meggyőző versenytempónak köszönhetően hetedikként zárt, ezzel hat pontot zsebelt be. Bár a szintén szokatlanul hátulról rajtoló George Russell a futam elején megelőzte a Red Bullt, egy alávágással vissza tudtak kerülni a Mercedes elé.

A futamot követően a Formula.hu helyszíni jelenlétében így értékelte a versenyét Perez: „Számítottunk arra, hogy ilyen körülmények között ezen a pályán az első etapunk rémálom lesz a kemény keveréken. Semmi tapadásom nem volt, George gyorsan meg tudott előzni, amikor a kettes kanyarban lecsúsztam. Az egész szörnyű volt.”



„Szerencsére sokan kimentek előlünk a bokszba, így kicsit fel tudtunk zárkózni – de az első etap nagyon trükkös volt. A második és a harmadik szett abroncson erős tempót mutattunk, még George alá is tudtunk vágni. A maximumot kihoztuk a mai napból.”

A mexikói elmondása szerint nem a hétvége alatt történt negatívumokra koncentrál: „A pozitívumokat kell előtérbe helyeznünk. Nagyon erős pénteket zártunk, a versenytempónk a helyén van, ami a legfontosabb – így remélem, legközelebb már több pontért szállhatok harcba.”

Fejlesztések és az időmérők

A magyar hétvégére hozott módosításokkal Perez elégedett, ám még van mit finomítani rajtuk: „Kiemelt figyelmet kell fordítanunk rájuk, most jót tettek az autónknak: az egyensúlyon segített, de még kicsit küszködünk vele. Arra kell fektetnünk a hangsúlyt, hogy az elkövetkezendő hétvégéken ez teljesen a helyére kerüljön.”

„A versenytempónkkal nincs baj – lehetővé teszi, hogy az élen harcoljunk. Az időmérős teljesítményre kell megoldást találnunk: magasabb pozícióba kell kvalifikálnunk, hiszen az autóban megvan a teljesítmény hozzá” – osztotta meg gondolatait a mexikói a kvalifikációs eredményei kapcsán.

A szombati bukásáról pedig így vélekedett: „Tegnap szerintem csak túl keményen nyomtam akkor, amikor nem kellett volna – ilyen bárkivel megtörténhet. Nedves volt a nyolcas kanyarban az aszfalt, más pilótáknak is problémát okozott. Tanulok belőle, és leszegett fejjel megyek előre.

A kritikák kezelése

Az eredményeit és a csapatban elfoglalt pozícióját érintő véleményeket Perez nem veszi magára: saját magára koncentrál, ezzel segítve azt, hogy minden figyelmét a versenyzésre tudja fordítani: „Mindig lesz, aki kritizál. Én teljesen ki tudtam zárni őket, hiszen csak így tudok magamra fókuszálni, illetve arra, hogy minél hatékonyabban együtt tudjak működni a csapattal. A legfontosabbak számomra pedig a velem együtt dolgozók, miattuk kell a legjobbat kihoznom magamból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: