DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

A Red Bull nem mondott neki semmit, de Ricciardo szerint ez lehet karrierje két legfontosabb versenye

Nem vonta be a Perez-ügy részleteibe a Red Bull Daniel Ricciardót: az ausztrál azonban ettől függetlenül úgy érzi, ezeken a futamokon hajtania kell, mivel most dől el F1-es jövője.

Daniel Ricciardónak is oka van árgus szemekkel figyelni, hogyan folytatódik Sergio Perez vesszőfutása a Red Bullnál: ha ugyanis a nagycsapat megelégeli a mexikói leszereplését, amelynek újabb fejezete volt a hungaroringi Q1-ben elszenvedett baleset, és Helmut Markóék Perez azonnali leváltása mellett döntenek, akkor Ricciardo az egyik esélyes a Visa RB másik versenyzője, Yuki Tsunoda, valamint a sajtóban favoritnak tartott tartalékos Liam Lawson mellett.

Helmut Marko baljós nyilatkozata szerint a Red Bull vezetősége a nyári szünetben ül össze, és dönti el, hogyan legyen a folytatás, amelyet illetően jelenleg „minden nyitott” – Ricciardo azonban állítja, őt nem vonták be a Perez-sztori friss fejleményeibe:

„Nekem semmit nem mondtak erről. De én magamnak azt mondogatom, ha képes vagyok rá, most legyek gyors. Két versenyem van, hogy pokolian beleadjam. És őszintén szólva nem is azért, hogy feljebb léphessek, egyszerűen csak azért, hogy bebiztosítsak egy helyet a következő évre” – mondta a tudósítóknak a Hungaroringen Ricciardo, emlékeztetve rá, hogy a VCARB-nál maradás érdekében is van mit bizonyítania.



„Tudatosan úgy érkeztem a hétvégére, hogy azt mondogattam magamnak, ez a két futam lehet nem csupán a szezonom, de akár karrierem legfontosabb két versenye. Ők kifejezettem semmit nem mondtam nekem, de eleget mondtam magamnak” – folytatta az ausztrál.

Ricciardo a kilencedik rajtkockát szerezte meg a Magyar Nagydíjra azok után, hogy a Q1-ben szitáló esőben harcolta ki a továbbjutást, de úgy véli, az utolsó etap piros zászlója nélkül két hellyel előrébb végezhetett volna.

Perez és Tsunoda balesetéről: Ekkora a nyomás a Red Bullnál

A nyári szünetben esedékes döntés előtt kritikus fontosságú a hátralevő két nagydíj, a magyar és a belga verseny, jelen állás szerint pedig Ricciardo egy kis győzelmet elkönyvelt a két másik érintetthez képest, hiszen ő talpon maradt, miközben Perez és Tsunoda összetörte az autót – a csapattárs váltotta ki az említett Q3-as piros zászlót.

„Abban a kanyarban nincs helye a hibának. Nagy baleset volt, szerencsére rendben van, de az autó teljesen megsemmisült” – mondta Tsunoda 8-as kanyarban történt balesetéről. „Nem akarok kifogást keresni Yukinak, de a Q3-ról beszélünk, nyomjuk, abban a kanyarban pedig nincs helye a hibának, ha egy kerék lefut, akkor már vége. Checo esetében pedig még kicsit nedvesebb volt a pálya, az ilyen körülmények között kis hibák nyilvánvalóan nagy következményekkel járnak.”

„Nagy a nyomás mindenkin, nem csupán nálunk a Red Bullnál, de mindenkin ebben a helyzetben. Mindenkinek vannak szoros pillanatai, de ha sikerül átszelni a vonalat, néha azt érezzük, köszönöm” – beszélt arról Ricciardo, hogy ezúttal Perez és Tsunoda dobta el, de csak apróságokon múlt, hogy nem ő került hasonlóan hálátlan helyzetbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: