DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Egész hétvégén hátrányban vagyunk” – Verstappen

Nem búslakodik túlságosan a harmadik rajthely miatt, de úgy érzi az F1-es világbajnok, hogy most a Red Bull az üldöző a McLaren mögött.

Max Verstappen a harmadik pozícióba kvalifikálta magát a 39. Formula-1-es Magyar Nagydíjra: a Yuki Tsunoda balesete miatti piros zászlós megszakítást követően már pályára sem gurult a holland, de már akkor is elmaradt az első sort kisajátító McLarenektől – igaz, csupán 46 ezred volt a hátránya a pole-pozíciós Lando Norrisszal szemben.

A célvonalon áthaladva így is látszott némi frusztráció Verstappenen, erre pedig rá is kérdeztek a kvalifikációt követő interjúban: „Igen, próbálkoztam. Úgy gondolom, egész hétvégén kicsit lemaradásban voltunk, és szerintem ez volt a helyzet az időmérőn is. Próbáltam a lehető legközelebb kerülni, de sajnos ez épp nem volt elegendő.”

f1-verstappen-redbull-hun-day2



„Nehéz kicsit rámutatni arra, miért van ez… Örültem volna egy kicsivel több tapadásnak, de ez pillanatnyilag nincs meg. A harmadik hely azért így is nagyon közel van, és csak remélem nyilván, hogy az autó holnapra elég jó lesz a futamon, és legalább követni tudjuk őket, aztán majd meglátjuk, mit tudunk csinálni.”

 

A Red Bull az üldöző az F1-ben

Verstappent arról is kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy az utóbbi időben komolyabb versenyre késztetik őt a riválist alakulatok, mint tavaly vagy az idei szezon első fordulóin:

„Természetesen imádom a versengést, de szeretnék az élen végezni ebben a versenyben. Jelenleg úgy érzem, mi vagyunk az üldözők, és volt néhány nehezebb hétvégénk. De nyilván nem hátrálok ki egy harcból, csak kissé trükkös helyzetben vagyunk, azt hiszem.”

A vasárnapi esélyeket illetően is visszafogottan nyilatkozott a Red Bull pilótája: „Meglátjuk. Az utóbbi néhány futamon különösen a McLaren nagyon-nagyon jó volt a versenyen még az időmérőhöz képest. Természetesen ma sokkal hűvösebb volt az idő, mint azt vártuk, gondolom, a felhők és a némi eső miatt, holnap viszont egy teljesen más nap lesz, és csak bízom benne, hogy ez segíteni fog nekünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: