DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Sargeant: Akármit teszek, mindig kritizálnak

A közösségi médiában és a hagyományos sajtóban is folyamatosan kritizálják Logan Sargeantot, pedig szerinte idén jól teljesít, csak ezt sokáig eltakarta a csapattársánál gyengébb autó.

A Magyar Nagydíj sajtónapjának egyik legkülönlegesebb beszélgetésére a hosszú hónapok óta az ülése elvesztésével fenyegetett Logan Sargeanttal került sor, aki a sajtó képviselői számára kendőzetlen őszinteséggel beszélt helyzetéről – mindez onnan indult ki, hogy megkérdezték, a Williamstől kapott-e pozitív visszajelzéseket az idei legjobb eredményét hozó Brit Nagydíj után.

A válasz nemleges volt: „Az F1-ben elvárnak egy bizonyos teljesítményszintet, a csapatnál nem veregetik meg a válladat minden alkalommal, amikor jó munkát végzel” – mondta, majd így folytatta: „A magam részéről mindent megteszek, hogy jól teljesítsek az összes srác és lány kedvéért, akik keményen dolgoznak értem, és minden egyes hétvégén megpróbáljuk maximalizálni a teljesítményünket.”

sargeant-williams-2024-2



Amikor arról kérdezték, hogy az itt töltött másfél éve alatt változott-e az F1-ről kialakult képe, Sargeant a sajtó számára negatív szerepét hangsúlyozta: „Hamar rájöttem, hogy senki sem tudja, mi zajlik valójában egy csapatban, csak azok az emberek, akik benne vannak. Az élet nem mindig igazságos, de ez van. Persze nincs miért csalódottnak lennem, F1-es autót vezethetek, és ezt nem sokan mondhatják el magukról.”

„A média alakítja ki a képet rólam?” – folytatta Sargeant. „Nos, úgy gondolom, hogy akárhogyan vezetek, akár jól, akár rosszul, mindenképpen kritizálnak. Szóval, most már ott tartok, hogy nem igazán érdekel, mit gondolnak rólam az emberek. Lehetetlen mindenkinek megfelelni, úgyhogy azért teszek meg mindent, hogy magamnak megfeleljek.”

sargeant-f1-2024

„Még ha jól is csinálok dolgokat, a reakciók akkor is csak negatívak. Nem teljesen, de még mindig sok negatívumot látok. És ezért látod azt, hogy sok sportoló már egyáltalán nem tudja kontrollálni a közösségi médiát, mert itt olyan emberek kapnak hangot, akik még sosem tapasztalták, hogy milyen nehéz ilyen magas szinten teljesíteni.”

Sargeant azt is hangsúlyozta, hogy egyes témákban nem mondhatja ki az őszinte véleményét, majd kitért arra, hogy mi a fő különbség szerinte a tavalyi és az idei szezon között: „Tavaly nem tudtam azt mondani, hogy jó munkát végeztem, míg idén már elmondhatom ezt, és elégedett lehetek a munkámmal és sok dologgal, amit csináltam.”

sargeant-helmet

„Hogy ezt ti és mindenki más láthatja-e vagy sem, sajnos nem mindig rajtam múlik.” – mondta Sargeant, amivel arra utalt, hogy csak az Osztrák Nagydíjtól kezdve ül ugyanolyan autóban, mint csapattársa, s azonnal meg is lett az eredménye ennek, hiszen Spielbergben legyőzte Albont az időmérőn, Silverstone-ban pedig a Q3 és a pontszerzés közelébe került.

Az amerikai versenyző azt is hangsúlyozta, hogy még ha nem is leányálom az élete a Williamsnél, mindenképpen hálával tartozik a grove-i csapatnak azért, mert 2021-ben felkarolták, s előbb felvitték az F2-be, majd királykategóriás ülést adtak neki: „Hatalmas kiváltság volt, hogy lehetőséget kaptam a Formula–2-es szereplésre, majd arra, hogy bekerüljek az F1-be.”

sargeant-bahrein-1

„A támogatás és a bizalom a kezdetektől fogva hatalmas volt, így természetesen mindezt nagyon nagyra értékelem, és ez nem múlik el” – mondta Sargeant, majd amikor megkérdezték, hogy érez-e változást azt illetően, hogy mennyire támogatja őt a csapat, ismét arra tett utalást, hogy sokáig nem kapott ugyanolyan autót, mint csapattársa:

„Azt hiszem, az homályosítja el a képet, hogy nem mindig a teljesítmény számít, hanem az eredmények, ahhoz viszont, hogy eredményeket érj el, ugynaolyan autóra van szükséged. Ennyire egyszerű ez. Szóval még ha jól is teljesítesz, sajnos elég könnyű átsiklani felette.”

sargeant-williams-2024

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: