DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Attól féltem, nagyobb lesz a kár” – Leclerc hibázott, de olcsón megúszta

Nem sérült jelentősen a balesetben a Ferrari. A csapatot Leclerc hiányában Sainz vitte a hátán: a Hungaroringen versenyképesebb a Ferrari, harmadik erőnek tűnik az F1-es istálló.

Charles Leclerc-hez fűződik a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapjának egyetlen balesete: a monacói a 4-es kanyar magasított kerékvetőjén vesztette el az irányítást, majd a pályán keresztülszáguldva eltalálta a szalagkorlátot, azon a szakaszon, ahol már nem védte gumifal.

Az autó bal hátsó régiója kapta az első ütést, de a becsapódás szöge szerencsés volt: felületi sérülések történtek, de a komolyabb kárt sikerült elkerülni.

„Amikor elvesztettem, attól féltem, sokkal nagyobb lesz a kár. A sérülés nem olyan jelentős, persze nyilván elég nagy volt, hogy ne tudjuk folytatni az edzést, amit sosem akar az ember” – idézi az F1 hivatalos oldala Leclerc-t. A monacói nem árult el részleteket a károkról, de feltételezhető, hogy a sebességváltó vagy a Ferrari hétvégi fejlesztése, a padlólemez megúszta.



„Így történt: kicsit szélesen fordultam a rázókövön, a 4-es kanyar közepén megcsuklott az autó, kicsit szélesebben kellett fordulnom, aztán a rázón elvesztettem az irányítást. Az én hibám volt, most azonban a holnapi visszavágásra összpontosítunk. Addig a pontig az autó egészen jó volt, kiegyensúlyozottabb napot teljesítettünk az előző három-négy hétvégéhez képest” – mondta a baleset miatt nettó 30 perc pályaidőt elveszítő Leclerc.

Harmadik erőnek tűnik a Ferrari

„Nem akarom elbízni magam, de jó az érzet” – igyekezett besorolni Leclerc a Ferrarit. „Szerintem kicsit még le vagyunk maradva a McLaren mögött, ők rettentő erősnek tűnnek ezen a hétvégén, de ahogy mondtam, az érzet jó, és ez mindig jó jel.”

A csapattárs, Carlos Sainz legjobb idővel nyitott az első szabadedzésen, és Leclerc távollétében hátán vitte a Ferrarit, Norris és Verstappen mögött harmadik lett a második tréningen.

„Jobb napunk volt, mint az előző három hétvégén, bár azt még meg kell értenünk, hogy a fejlesztések hozzák a vártnál jobb eredményt, vagy a pálya kedvez jobban az autónak, ami mindenesetre versenyképesebbnek tűnik” – értékelt a spanyol. „Ha belemélyedünk a hosszabb etapokba, akkor azért látható, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, a Red Bull és a McLaren egy lépéssel előrébb vannak. Egy körön azonban úgy tűnik, jobban játékban vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: