DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 7. szombat
F1

Sajtó: Blokkolja az Alpine Ocon évközi váltását?

Lapértesülések szerint már idén átülhetne egy másik F1-es csapathoz a francia – de nem oda, ahol elvileg 2025-ben versenyezni fog –, de ezt nem engedi jelenlegi munkaadója.

Azt már nagyjából másfél hónapja tudjuk, hogy Esteban Ocon a 2024-es Formula-1-es évad végén távozik az Alpine-tól. Az enstone-i istálló azok után jelentette be ezt, hogy Monacóban a Pierre Gaslyval történt első körös ütközést követően Bruno Famin csapatvezető igencsak neheztelt a pilótára – igaz, a felek állítják, hogy a döntésnek nincs köze a balhéhoz.

Akkoriban az is felmerült, hogy Ocont akár már év közben kirakhatja az Alpine. Most azonban a Motorsport.com szaklap olasz kiadása arról ír, hogy értesüléseik szerint épp a franciák blokkolják annak lehetőségét, hogy a pilóta még a 2024-es szezon közben átüljön egy másik istálló autójába.

f1-ocon-alpine-1_2



Az említett portál ugyanis úgy tudja, hogy állítólag a Williams szívesen magához venné már idén az egyszeres nagydíjgyőztest, méghozzá természetesen Logan Sargeant helyén, akinek a napjai amúgy is gyakorlatilag biztosan meg vannak számlálva a gárdánál.

Állítólag James Vowles, a Williams F1-es csapatvezetője a Brit Nagydíj hétvégéjén beszélt is ennek a lehetőségéről Oconnal, aki nyitottnak tűnt az évközi váltásra. Olyannyira, hogy az olasz Motorsport szerint a versenyző már járt is a grove-i gyárukban üléspróbán.

Csakhogy az Alpine megakadályozza ezt a váltást, méghozzá feltehetően azért, mert épp a Williams az egyik nagy riválisuk a konstruktőri világbajnokságban: az enstone-i csapat mindössze öt ponttal előzi őket a nyolcadik-kilencedik pozícióban, ezért nem akarják elengedni a versenyzőjüket az egyik közvetlen ellenfelükhöz.

A pletyka mindazok fényében érdekes, hogy mint arról a Formula.hu utazó tudósítója, Mészáros Sándor már néhány hete a paddockban gyűjtött értesülései alapján beszámolt: Ocon 2025-ben gyakorlatilag biztosan a Haas versenyzője lesz, méghozzá a mai bejelentés értelmében immár biztosan távozó Kevin Magnussen helyén, az újoncként érkező Oliver Bearman oldalán. Az Ocon–Haas házasság is várhatóan csak idő kérdése, hogy hivatalossá váljon és megtörténjen a bejelentés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: