DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Megtanultam, hogy legyek kicsit önzőbb” – Sainz

Tisztában van vele, hogy sokan rá várnak, de nem fogja elsietni a döntést a spanyol – aki amúgy sem érti, hova ez a nagy kapkodás az F1-es pilótapiacon.

Már február elején kiderült, hogy Lewis Hamilton érkezése miatt Carlos Sainznak a 2024-es Formula-1-es idény végén távoznia kell a Ferraritól, azonban még most, lassan fél évvel ezt követően sem dőlt még el, hogy hol folytatja jövőre a háromszoros nagydíjgyőztes.

A hírek szerint a 2026-tól az Audi gyári csapatává váló Sauber, valamint a Williams és az Alpine is Sainz opciói között szerepel, de az sem kizárt, hogy a pilóta azért vár ki a döntéssel, mert bízik benne, hogy akár lehetősége adódhat a Red Bullnál Sergio Perez menesztése esetén, vagy a Mercedesnél, ha mégsem szavaznak bizalmat Andrea Kimi Antonellinek.

f1-sainz-ferrari-hungaroring-day0



Sainz némileg viccesen így indította a hungaroringi csütörtöki médianapon a jövőjét firtató kérdésekre adott válaszokat: „Nyilvánvalóan minden egyes héttel vagy nappal közelebb kerülök a döntéshez, de elfoglalt voltam az foci-Eb nézésével, szóval még nem döntöttem!”

Amikor rákérdeztek, hogy tisztában van-e azzal, hogy már több versenytársa is megjegyezte, hogy ő blokkolja a pilótapiacot, mert sokan az ő döntésére várnak, így reflektált Sainz:

„Igen, tudatában vagyok ennek, ugyanakkor nem hiszem, hogy bármin is változtatna ez, mert csak az időzítésen változtatok. Valószínűleg nem változtatom meg senki számára a kimenetelt, mivel valószínűleg mostanra minden csapatnak megvannak a prioritásai és a döntései minden forgatókönyv esetére.”

„Ugyanakkor ez a sport és ez a világ megtanított rá, hogy legyek kicsit önzőbb és foglalkozzak magammal, és akkor hozzam meg a döntésemet, amikor meg kell, és amikor minden opcióm ott van az asztalon és készen állok a döntésre, nem pedig siettetni a dolgokat, ha nincs arra szükségem.”

f1-sainz-ferrari-2_2

Mire ez a nagy sietség?

Sainz ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy eleve nem érti, miért kapkodna bárki is az F1-es pilóták közül, miközben korábban eleve az év ezen szakaszában szoktak megtörténni az átigazolások és szerződéskötések:

„A csapatok roppant türelmesek, és ezt köszönöm is nekik. De nekem is türelmesnek kellett lennem, nem arról van szó, hogy én vagyok az egyetlen, aki ezt eldönti. Nekem is be kellett vennem mások kapcsán a „türelemtablettát”. Ugyanakkor köszönöm mindenkinek, akinek várnia kell, amíg meghozom a döntésemet.”

„Amit viszont nem teljesen értek, hogy miért zajlik idén ilyen korán az átigazolási időszak? Miért siet mindenki ennyire? Miközben emlékszem, hogy korábban a nyári szünet körül, júliusban-szeptemberben szoktak megtörténni ezek a helyzetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: