DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 8. hétfő
F1

Norris: Egálban vagyunk a Mercedesszel

Lando Norris szerint a Mercedes is olyan gyors, mint a napot az élen záró McLaren, csak még nem tekerte fel igazán a motort.

Lando Norris lehet leginkább elégedett Silverstone-ban péntek este, hiszen a McLaren  brit pilótája az első, majd a második szabadedzést is az élen zárta a Brit Nagydíjon.

A világbajnokság második helyezettje azonban úgy érzi, hogy a Mercedes is hasonló tempóra képes, mint ők – de azt nem tagadja, hogy a McLaren is jól viselkedik a legendás pályán.

„Jól kezdtük a hétvégét, az első edzés még nem volt a legtisztább, de a két gyakorlás között változtattunk az autón, és jobban viselkedett utána, ami fontos ezen a pályán” – összegzett Norris.

f1-norris-mclaren



„Elég ideges volt a tempós részeken az autó, de sikerült javítanunk rajta. Összességében szerintem nagyon egálban vagyunk a Mercedesszel. Ők valószínűleg ugyanolyan gyorsak, mint mi, csak nem tekerték fel még a motorjukat, és nem feszegették a leggyorsabb kört. Jó helyzetben vagyunk, de van még min javítani” – tette hozzá a brit pilóta.

„Ami az esőt illeti, alapvetően szeretem azt és a száraz pályát is, de most inkább a szárazra szavaznék hazai pályán, mert úgy tűnik, hogy jó formában vagyunk. Ez Silverstone és Anglia, szóval készen állok bármire, de ha lehet, akkor én inkább száraz pályát szeretnék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: