DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Bearman már 8-9 éve motivációs videót kapott Hamiltontól

A haasos szerződése kapcsán mesélte el a történetet a fiatal brit. Elismerte: a dzsiddai beugrása nélkül nehezebb dolga lett volna az F2-es teljesítménye alapján.

Csütörtökön hivatalossá vált, hogy Oliver Bearman lesz 2025-ben a Haas egyik versenyzője a Formula-1-ben. A brit – aki pénteken a hazai nagydíjának első szabadedzésén is autóba ülhet – a sajtónapon elmesélte, hogy már tízévesen motivációs videót kapott Lewis Hamiltontól:

„Őrületes” – felelte arra a kérdésre, milyen érzés lesz majd a hétszeres F1-es világbajnok ellen versenyeznie. „Épp most néztem vissza, és kaptam tőle egy videót 2015-2016 környékén, amiben azt mondta, hogy ’nyomd tovább, remélhetőleg egy nap az F1-be kerülsz’. És most itt vagyok.”

f1-bearman-haas-2_1



„Őrületes, hogy egy pályán lehetek azokkal, akiket néztem versenyezni, beleértve Fernandót is. Különleges és meg is kell csípnem magam, mert ezek a srácok az én szememben óriási sztárok és felnézek rájuk, ezért lenyűgöző, hogy egy pályán versenyezhetek velük.”

Arról, hogy hogyan kapott videót Hamiltontól nyolc-kilenc éve, így beszélt Bearman: „Azt hiszem, találkozott anyukám egyik barátjával, és rávette, hogy készítsen egy videót. Az volt életem egyik legcsodálatosabb napja. Épp a minap emlékeztettek rá, újra megnéztem a videót, vicces pillanat volt.”

 

A dzsiddai F1-es beugrás nélkül nem jött volna össze?

Bár hosszú ideje biztosra vették, hogy Bearman lesz az egyik befutó a Haasnál, a 19 éves pilóta elárulta: valójában csak a múlt vasárnapi Osztrák Nagydíj versenynapján vált hivatalossá a dolog, miután aláírta a többéves szerződést az amerikai istállóval.

f1-bearman-haas-3

„Tudtam, hogy ebbe az irányba haladunk, és egy ideje már eléggé biztos volt. De sosem ünnepelhetsz túl korán, mivel az F1 egy gyorsan mozgó világ, és mindig csak annyira vagy jó, mint a legutóbbi versenyed. Természetesen megkönnyebbültem, amikor végre eldőlt, elmondtam a menedzseremnek is, aki végig velem volt az úton, nagyon érzelmes pillanat volt.”

Bearman azt is elismerte, hogy bizony kellett a Haasnál teljesített szabadedzések mellett a Szaúd-arábiai Nagydíjon megejtett beugrása is a Ferrarinál, mert önmagában az idei szenvedősebb Formula-2-es idénye alapján nem valószínű, hogy ülést kapott volna:

„Úgy gondolom, a szaúdi beugrásomnál álltak úgy együtt a csillagok, amely lehetővé tette, hogy fellépjek az F1-be. Szerintem anélkül nagyon nehéz lett volna, főleg annak fényében, ahogy most mennek a dolgok. Szóval sokat segített nekem, ahogy az önbizalmamnak is, hiszen sosem tudhatod, hogyan fogsz teljesíteni, amíg meg nem méreted magad igazi F1-esek ellen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: