DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Bejelentve: Oliver Bearman a Haas F1-es pilótája

Hivatalossá vált, hogy 2025-ben a Haas egyik F1-es autóját vezetheti a Ferrari brit akadémistája.

„Több évre szóló szerződést kötött” Oliver Bearmannel a Haas F1-es csapata – ezt közölte egy hivatalos kommüniké formájában az amerikai istálló csütörtök délelőtt.

Bearman 2025-től fogja vezetni a Haas egyik F1-es autóját, vagyis megerősítették azt, amit az utóbbi hetekben/hónapokban szinte mindenki sejtett.

A 19 esztendős brit fiatal (aki éppen múlt hétvégén, Spielbergben aratta idei első győzelmét az F2-ben) bejelentését nem véletlenül időzítették a Brit Nagydíj sajtónapjára – ez egy ideális pillanat volt annak közlésére, hogy az ország újabb F1-es pilótával gazdagodik.

f1-haas-bearman



Bearman idén Szaúd-Arábiában egyébként már debütált a csúcskategóriában, amikor Carlos Sainz vakbélműtétje miatt a Ferrarinál kellett helytállnia, és a hetedik helyen ért célba élete első F1-es bevetésén.

A fiatal versenyző tavaly Mexikóban és Abu Dhabiban már szerepelt a Haasnál egy-egy F1-es szabadedzésen, ezt egy teljes tesztnap követte az amerikaiaknál, majd idénre hivatalos tartalékpilótának szerződtették januárban.

Idén hat szabadedzésen is láthatjuk Gene Haas csapatában, többek között éppen most, Silverstone-ban is autóba ülhet hazai közönsége előtt.

 

Bearman készen áll

Legalábbis ezt mondta róla Ayao Komatsu, a Haas F1-es csapatfőnöke. Kiemelte, hogy a Ferrari akadémiáján remek képzést kapott, ezt láthattuk a dzsiddai beugrásánál, de ők a szabadedzéseken elvégzett munkák során is tapasztalták már.

Hozzátette, hogy a feladatuk az, hogy immár F1-es pilótaként neveljék tovább, és ezáltal fejlődjön versenyzőként, illetve a pályán kívül is.

f1-haas-bearman2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: