DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Wolff Verstappenről: 2026 lehet a mi évünk

Toto Wolff szerint Max Verstappennek meg sem kell fontolnia a Mercedest 2025-re, mert most jobb autóban ül, de 2026 már más történet lehet.

Lewis Hamilton távozása és főleg a Red Bull belháborúja óta egyértelmű, hogy Toto Wolff Max Verstappennel szeretné pótolni a hétszeres világbajnokot – amennyiben elérhetővé válik.

Voltak olyan pontok az utóbbi hónapokban, amikor ez reálisabb forgatókönyvnek tűnt, az elmúlt időszakban viszont minden érintett arra tesz utalásokat, hogy Verstappen 2025-re marad a Red Bullnál, 2026 viszont erősen kérdéses.

Maga a pilóta is úgy fogalmazott a hétvégén, hogy 2025-re marad – de nem beszélt a folytatásról annak ellenére, hogy a szerződése még évekig érvényes.

A Sky Sports természetesen ismét megkérdezte erről Wolffot, aki nagyjából ugyanezt erősítette meg:

M442358_resize



„Megfontol-e Max Verstappen egy Mercedeshez igazolást 2025-re? Nem. Nincs erre oka, miért tenné? Az az autó ultradomináns, talán minden futamot meg tud vele nyerni, és egy pilóta mindig ezt akarja.”

A folytatásról viszont ő is másképp fogalmazott:

„2026 a mi fő évünk, amikor sok minden változik, és szerintem elég vonzó lehet nálunk versenyezni. De hogy Max kiléphet-e a szerződéséből, azt nem tudom. A jelenlegi pilótamozgások nem zárják le a történetet” – tette hozzá.

Andrea Kimi Antonelli lehet az, aki biztosan a Mercedeshez igazol, és mivel Verstappen aligha jön 2025-ben, így a várakozás szerint már jövőre debütálhat George Russell oldalán – viszont Wolff talán még mindig vár egy kicsit a hollandra, sietnie pedig nem kell a bejelentéssel.

„Minden egyes kategóriában, ahol eddig szerepelt, sikeres volt, minden sorozatban bajnok lett újoncként, és a gokartos eredménysora is makulátlan. Az világos, hogy a Mercedesnél fog vezetni egy nap, csak az a kérdés, hogy mikor” – mondta a fiatalról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: