DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

Javult a balansz, dobogóért menne Hamilton

Jobbnak érezte a Mercedes autóját az F1-es Osztrák Nagydíj időmérőjén a hétszeres világbajnok, mint a sprinten: vasárnap a Ferrarikat legyűrve állna dobogóra.

Akárcsak a pénteki sprintidőmérőn, valamint a néhány órával korábbi szombati sprinten, Lewis Hamilton a Formula-1-es Osztrák Nagydíjon „rendes” kvalifikációját is a hatodik helyen zárta. Ám míg a sprintet követően még panaszkodott a Mercedese egyensúlyára, a Sky Sports F1 kérdésére válaszolva elmondta: az időmérő előtti módosítások javítottak a W15-ösön.

„Igen, sikerült fejlődést elérnünk az autó egyensúlyával. Valószínűleg a hétvégét is ezzel a balansszal kellett volna kezdenem. De mindazonáltal rendben volt, a köröm elég is jó volt a végén. A középső szektorban kicsit le voltam maradva, de összességében rendben volt” – értékelt Hamilton.

f1-hamilton-osztrak-mercedes-1



A 39 éves pilóta hozzátette: a Red Bullhoz képest főleg a gyors részeken, a gyors kanyarokban veszítenek sokat, konkrétan úgy fogalmazott, hogy „őrületes”, mennyivel jobban mennek át azokon a részeken Max Verstappenék.

Persze Hamilton szeme előtt nem feltétlenül a Red Bull lebeg célként, de azt elismerte, hogy célba venné valahogy a dobogót, amelyhez szerinte a Ferrarikat kellene valahogy maga mögé utasítani (akik közül Charles Leclerc eleve mögüle is indul egyébként):

„Az év versenytempóm elég gyenge volt délelőtt, de változtattunk az autón, szóval remélhetjük, hogy holnap jobbak leszünk a versenytempót illetően. Módosítottunk a hátsó szárnyon is” – fogalmazott a hétszeres F1-es világbajnok.

„Szóval igen, bízom benne, hogy kicsit jobban tudunk tapadni a Ferrarikra, és meg fogok próbálni valahogy rámenni egy dobogóra. Csak meg kell előznöm a Ferrarikat a lehető leghamarabb.”

Hamilton egyébként vizsgálat alatt áll, amiért a Q3 elején ráhajtott az emelőre a Mercedes garázsából kihajtva, de a brit szemlátomást nem volt tudatában ennek az interjúk elkészültekor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: