DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

Fékgondokkal küzdöttek a Ferrarik a sprinten

Sainz és Leclerc szombati versenyét is kompromittálta, hogy menedzselniük kellett a fékeket, de azt is elismerték: hiányzott a tempó a Mercedeshez képest.

Egy ötödik és egy hetedik helyezést gyűjtött be a Ferrari a Formula-1-es Osztrák Nagydíj szombat déli sprintfutamán. Pedig a startnál Carlos Sainz még áthámozta magát George Russellen, azonban a brit később visszaelőzte, így mindkét Mercedes jobbnak bizonyult egy-egy Ferrarinál.

Mint azt a leintés után Sainz a Sky F1 kamerái előtt elárulta, fékgondok is hátráltatták, de a tempójuk is elmaradt a Mercedesétől:

„Nagyon jól sikerült a rajtunk. Sikerült elkapnunk Piastri DRS-ét, ami a célunk volt. De fékproblémáink voltak aztán, ezért el kellett kezdenünk bevitorláznunk a kanyarokba. Emiatt kiszakadtam Piastri DRS-távolságából, ami sebezhetővé tett George ellen. George megelőzött, utána a fék némileg stabilizálódott, és sikerült Lewist magunk mögött tartani.”

f1-sainz-ferrari-spielberg



„De igen, látható volt, hogy kicsit gyorsabbak voltak nálunk ma. Sajnos ez a helyzet, most pedig megpróbáljuk visszanyerni azt az egy tizedet, amely előnnyel talán rendelkezik a Mercedes, azáltal, hogy változtatunk kicsit az autón és ezáltal gyorsabbá tesszük később.”

 

Leclerc módosítana a beállításokon

Leclerc csak a tizedik helyről vághatott neki a sprintnek a tegnapi SQ3 végi problémák miatt, de rögtön az első kanyarokban felzárkózott a hetedik pozícióba. Onnan azonban már nem tudott előrelépni, a délutáni kvalifikáció előtt viszont hozzányúlna a beállításokhoz:

„Elégedett voltam az első körrel, jól sikerült, de aztán a futam további része nagyon nehéz volt. Menedzselni kellett a fékhőmérsékleteket, és egyszerűen nem volt elég tempó az autóban” – értékelt a monacói ferraris.

„Úgy érzem, ki akarok próbálni valamit délután. Kockáztatjuk, hogy akár rosszabb is lehet tőle. De lehet-e rosszabb, mint a hetedik-nyolcadik hely? Nem hiszem, szóval szerintem valószínűleg többet nyerhetünk, hogy kipróbálunk valamit, szóval ez lehet az út, amit választunk délutánra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: