DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Alonso: Túlzottan optimista volt, de nem értek egyet a büntetéssel

A küzdelmes versenyhétvégét folytató spanyol szerint Hülkenberg előzési kísérlete túl bátor volt, ám büntetőpontot nem érdemelt. Emellett csapata egész napos kemény munkáját méltatta.

Nehéz hétvégéje volt eddig Fernando Alonsónak Ausztriában: a spanyol a pénteki sprintidőmérőn a 13. helyre kvalifikálta magát, míg a szombat reggeli sprintfutamon a 15. helyen ért célba. A szombati időmérőt pedig, amely a vasárnapi nagydíj rajtrácsát határozza meg, szintén a 15. pozícióban zárta.



A spanyol elmondása szerint még nem tudják, miért tűnt el a tempójuk – folyamatos beállítás-változtatásokkal igyekeznek még több teljesítményt kisajtolni az AMR24-ből. A Formula.hu helyszíni jelenlétében így fogalmazott a napjáról a kétszeres világbajnok:

„Rengeteg módosítást elvégeztünk az autón a sprintfutam és az időmérő között, próbáltunk valami mást kitalálni – ezeket mindkét versenygépünkön alkalmaztuk. Emiatt most rendkívül sok adatunk van, amiket mind elemeznünk kell – azonban a mezőnyben elfoglalt helyünk nem változott, alapvetően kevés tempóval rendelkezünk, és a hatékonyságunk sem a legjobb."

„Hatalmas köszönet illeti azonban a csapatot, hiszen a sprintfutam leintése óta gőzerővel dolgoztak, talán két percük volt ebédelni… Nagyon kemény munkát végeztek, így remélem, hamarosan az eredményünkön is meglátszik” – méltatta alakulatát Alonso.

Egy újabb indokolatlan büntetés?

Izgalmas utolsó köröket hozott az Osztrák Nagydíj sprintfutama, ugyanis Nico Hülkenberg egy bátor bevetődést követően elfékezte abroncsait, ezzel Alonsót is leterelte a pályáról. A Haas német versenyzője amellett, hogy időbeli rovást kapott, két büntetőponttal is sújtották. Az Aston spanyolja szerint azonban a felügyelők ismét túloztak – ennyi strigula kiosztásával a versenyzés lényegét veszik el.

„Egyértelműen túlzottan optimista manőver volt, ám nem értek egyet a kiosztott büntetőpontokkal. Nem hagynak minket versenyezni, és nem hagyják, hogy kísérletezzünk különféle előzésekkel – meg lehet próbálni és vagy sikeres lesz a mozdulat, vagy vissza kell adnod a pozíciót, esetleg rosszabbul jössz ki belőle… Az utolsó köre volt a versenynek, így az időbüntetés rendben van, de nem gondolom, hogy veszélyesen versenyzett volna: csak megpróbált megelőzni, kicsit optimistábban a kelleténél. Továbbra sem értem, ezért miért kellett büntetőpontokat osztani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: