DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Leclerc nem tudja, mi történt az SQ3 végén

A bokszutcában gondja akadt a lefulladásgátlóval, majd emiatt nem ért fel a gyorskörére – bár a tempóval sem volt túl elégedett a monacói ferraris.

A top 10-be és ezáltal a sprintkvalifikáció utolsó szakaszába jutó versenyzők közül egyértelműen Charles Leclerc lehet a legcsalódott az F1-es Osztrák Nagydíj pénteki napján. A Ferrari versenyzője a többiekhez hasonlóan az utolsó percekben hajtott csak ki a garázsból az SQ3 végén, ám a bokszutcai sorban állva egyszer csak félrehúzódott egy pillanatra – ez a kis időveszteség pedig azt eredményezte, hogy fel sem ért a kockás zászló előtt, hogy megkezdhesse az egyetlen gyorskörét.

A monacói pilóta így a tizedik rajthelyet szerezte meg a szombat déli sprintre. A csapatrádión közölték vele, hogy majd később beszélnek a problémákról, éppen ezért a szemmel láthatóan frusztrált, a kamerába csak alig belenéző Leclerc nem is nagyon tudta megmondani, mi történt vele a sprintidőmérő hajrájában:

f1-leclerc-spielberg-ferrari-1



„Nem tudom, mi történt. A bokszutcában voltam, problémám adódott a lefulladásgátlóval, aztán minden lekapcsolt. A csapat mondta, hogy beszélünk majd, miután visszaértem a garázsba, de nyilván jöttem rögtön ide nyilatkozni az autóból kiszállva, szóval nem tudom.”

 

Mit érhetett volna el a probléma nélkül?

Leclerc persze megkapta a kérdést, hogy szerinte mit érhetett volna el az SQ3-ban, ha nincs a problémája és futhatott volna egy gyorskört a végén – és a monacói ferraris a tempóval sem volt igazán elégedett:

„Nem voltunk túl erősek, de határozottan jobbat, mint a tizedik hely. Kicsit csalódáskeltő ez, de megnézzük, mi történt, holnap pedig megpróbálunk egy jó sprintet teljesíteni, hogy visszazárkózzunk az elejébe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: