DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

„Nincs más opcióm” – Ricciardo

Jobban kell teljesítenie, ha meg akarja tartani az ülését, de szerinte még nem késett el ezzel. Más F1-es lehetősége viszont nincs.

A héten elég egyértelműen fogalmazott Daniel Ricciardo jövőjével kapcsolatban dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója: mint mondta, lejárt az ausztrállal való próbálkozás ideje.

„A cél az volt, hogy számításba vegyük őt a Red Bullnál, ha kivételes teljesítményt nyújt. Az az ülés azonban most már Sergio Perezé, úgyhogy ez a terv már nem érvényes” – nyilatkozta Marko a Kleine Zeitung hasábjain.

„A részvényesek már egyértelművé tették, hogy ez egy juniorcsapat, és ennek megfelelően kell cselekednünk. Rövidesen egy fiatal versenyzőt kell beültetnünk oda. Ő lehet Liam Lawson.”

Erről kérdezték Spielbergben, az Osztrák Nagydíj sajtónapján Ricciardót, aki nem tulajdonított túl nagy jelentőséget Marko szavainak.

f1-ricciardo-redbull-vcarb



„Továbbra is a teljesítmény az, ami felülír minden mást ebben a sportban, ennyi. Nekem is ezzel nyílhat a legjobb esélyem az itt maradásra, ezt tudom, nem a mosolyom, vagy más miatt, hanem a pályán nyújtott teljesítményemmel tarthatom meg az ülést” – mondta Ricciardo a Formula.hu jelenlétében.

„Nyilván ott van a nyári szünet, ami nem egy határidő, de ott lehet azt mondani, hogy túl vagyunk a szezon első felén. Barcelonában elégedett voltam a futamommal, így most már azt mondhatom, hogy volt két jó hétvégén egymás után (a kanadai pontszerzéssel és ötödik rajthellyel), márpedig eddig ez hiányzott. Nyilván két ilyen még nem elég, de most van esélyem lendülettel elérkezni a nyári szünetig” – magyarázta.

„Ami pedig Helmutot illeti, őszintén szólva ez teljesen rendben van, nem változtat semmin. Ha tudnék még pár olyan teljesítményt nyújtani, mint Kanadában, biztos, hogy mosolyogna ő is, egyszerűen a teljesítmény a lényeg.”

 

Mehet-e máshova Ricciardo?

Az ausztrál azt viszont megerősítette, hogy ha a Red Bull nem tart rá igényt, akkor nincs más lehetősége 2025-re – már csak pár ülés szabad, és azokra Carlos Sainz, Esteban Ocon, vagy éppen Valtteri Bottas pályázik jó eséllyel.

„Hogy vannak-e opcióim? Azt mondanám, hogy nincsenek. Mármint nem tudom. Nem akarok arrogáns vagy makacs lenni, de nem is nézek máshova: ahogy mondtam, nagyon élvezem, hogy újra a Red Bull család tagja lehetek, és furcsa módon néha még Helmut szurkálódását is élvezem, mert ilyenkor mindig segít kihozni magamból a legtöbbet. Szóval röviden: nincs más lehetőségem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: