DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

„Megbeszéltük, mint mindig” – Leclerc Sainzról

Már a múlté a barcelonai feszültség a Ferrari F1-es pilótái között – és a monacói attól sem tart, hogy megromlana közöttük a viszony.

A néhány nappal ezelőtti Formula-1-es Spanyol Nagydíj hozott egy újabb kis incidens a Ferrari párosa között: Carlos Sainz még a verseny első fázisában, a célegyenes végén előzte meg külső ívről Charles Leclerc-t, a két autó pedig minimálisan ugyan, de összeért.

Leclerc a leintést követően nem egészen értette, mit csinált csapattársa, aki szerinte „valami látványosat” akart művelni a hazai közönsége előtt, amire Sainz azzal válaszolt, hogy a monacói túl sokat panaszkodik. A két versenyző azonban azóta tisztázta a félreértést – legalábbis erre utalnak Leclerc szavai:

f1-ferrari-spanyol-3



„A kapcsolatunkra? Egyáltalán nem” – felelte az F1-es Osztrák Nagydíj sajtónapján arra a kérdésre, hogy hatással lehet-e az incidens a Sainzcal való viszonyára. „Ugyanazon a gépen utaztunk vissza vasárnap este. Ez azon múlt, hogy lássuk egymást, és igen, minden rendben van. Megbeszéltük, mint mindig, és szerintem kívülről mindig óriásinak tűnik az ügy. De köztünk ez… nagyon jól ismerjük már sok év óta egymást, hogy tudjuk, hogy a futam után mindig van feszültség.”

„A pillanat hevében mindketten csalódottak voltunk a másik miatt, de aztán beszélünk egymással, és minden rendben. Nem aggódom a kapcsolatunk miatt a továbbiakra nézve. Ez egy kicsit feszültebb verseny volt, ami már előfordult korábban. Talán nem is az utolsó alkalom ez, de mindig sikerült megbeszélnünk egymással, és onnantól rendben vagyunk. Most ugyanez volt, szóval nem aggódom.”

 

Megromlik-e a viszony Sainz távozása miatt?

f1-leclerc-sainz-ferrari

A korábbi évekkel szemben új helyzet a ferrarisok között, hogy immár hónapok óta tudják, hogy Sainz az évad végén távozni kényszerül Maranellóból. Leclerc szerint azonban ez sem befolyásolja a kapcsolatukat:

„Nem, nagyon-nagyon jól dolgozunk együtt. Gondolom, a kérdés az előző futamon történtek miatt hangzott el, de korábban is voltak necces pillanataink csapattársakként, főleg amikor ennyire közel vagyunk, és minden azon múlik, hogyan kezeljük ezt utána, és szerintem eddig mindig nagyon jól csináltuk Carlosszal.”

„Úgyhogy nem aggódom a továbbiak miatt, és őszintén nem érzékeltem változást, amióta ez a helyzet. Végső soron profik vagyunk, és tudjuk, hogy mindkettőnk számára jó, ha jó a viszonyunk a csapaton belül és együtt maradunk a pályán. Olykor átlépem a határokat, olykor Carlos lépi át, de a lényeg, hogy megbeszéljük utána.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: