DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 29. szombat
F1

Perez támadni akar az Osztrák Nagydíjon

Sergio Perez szerint most minden adott ahhoz, hogy tisztább hétvégéje legyen, optimistán tekint a spielbergi feladatra az aktuális formája ellenére.

Egészen botrányos formában van az utóbbi hetekben, vagy lassan hónapokban Sergio Perez, hiszen a mexikói F1-es pilóta négy hétvége alatt nyolc pontot gyűjtött, miközben Max Verstappen a négyből három futamot is megnyert – a világbajnok több mint tízszer annyi egységet szerzett, mint csapattársa.

Perez ennek ellenére optimistán tekint a hétvégi Osztrák Nagydíjra: mint mondta, tudják, hogy mit kell megoldaniuk.

f1-perez-redbull



„Nehéz hétvégén volt Spanyolországban, de tanultunk belőle. Végig szenvedtem az autó egyensúlyával, nem tudtuk stabillá tenni a beállításokat, nem volt megfelelő az időmérőre, majd a futamra sem. Ráadásul a rajtbüntetés is sújtott minket” – magyarázta a Verstappentől egy percet kapó Red Bull-pilóta.

„Most Ausztriában minden adott ahhoz, hogy tisztább hétvégénk legyen, a csapat és én is tudjuk, hogy hol muszáj javulnunk, meg kell húznunk a változtatásokat és be kell őket építeni. Aztán az én dolgom lesz az, hogy a legtöbbet kihozzam az autóból. A sprintformátum miatt kevés idő lesz felkészülni, szóval a legtöbbet kell kihoznom az első szabadedzésből, aztán támadni az időmérőn és a sprinten már az elejétől kezdve” – tette hozzá Perez.

Mészáros Sándor, a Formula.hu helyszíni tudósítója a Formula Podcast legutóbbi adásában beszélt arról, hogy Pereznek hogyan akar segíteni a Red Bull abban, hogy vállalhatóvá váljon a teljesítménye – hallgassátok meg a műsort a YouTube-csatornánkon:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: