DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
F1

„Közelebb vagyunk, mint látszik” – Mercedes

Toto Wolff úgy érzi, kisebb a lemaradásuk az F1-es mezőny elejéhez képest, mint Barcelonában tűnt – bár szerinte a Red Bull és a McLaren így is külön liga még.

A kanadai biztató produkció után a Formula-1-es Spanyol Nagydíjon is erősen szerepelt a Mercedes: a szombati időmérőn kisajátították a második rajtsort, és a vasárnapi versenyen is a harmadik-negyedik helyen futottak be Lewis Hamilton, George Russell sorrendben.

Hamilton 17 másodperccel a győztes Max Verstappen mögött ért célba Barcelonában. Toto Wolff csapatfőnök azonban úgy gondolja, valójában ennél kisebb volt a tényleges hátrányuk, ugyanis az utolsó etapban már nem nyomta annyira a hétszeres F1-es világbajnok, mivel látták, hogy esélytelen, hogy elkapják Verstappent és Lando Norrist, míg a két éllovas még hajtotta egymást.

f1-hamilton-russell-mercedes-barcelona



„Ha megnézzük, hol végeztünk, George nyilvánvalóan rossz stratégián volt. Ez egyértelműen a csapaton múlt, ráadásul volt egy három másodperces lassú kerékcserénk is” – kezdte értékelését a Mercedes F1-es vezére, akit a Motorsport idéz.

„De ha megnézzük Lewist, aki a végén úgy volt 15 másodpercre, hogy még el is vett a tempóból, tehát mondjunk inkább 10 másodpercet – ez sokkal közelebb van. Maxot és Norrist nem fogták vissza. Úgyhogy igen, okunk van az óvatos optimizmusra annak kapcsán, hogy sokkal közelebb vagyunk, és képesek leszünk harcolni.”

 

A Red Bull és a McLaren még így is külön liga

Wolff ugyanakkor a fentiek ellenére úgy érzi, a Red Bull és a McLaren még külön ligában játszik jelenleg a Formula-1-ben:

f1-mercedes-mclaren-barcelona

„A McLaren gyorsnak tűnt. Hogy mennyire gyorsnak? Úgy gondolom, Maxnak mindig van még némi tartaléka, és látható, hogy ő jelenti a különbséget. Határozottan ők ketten vannak az élen, és nincs közöttük nagy különbség. Egyértelműen ők jelentik a mércét.”

A Mercedes-főnök szerint még nagyjából három tizedet kellene találniuk a W15-össel ahhoz, hogy harcba szállhassanak az említett két élcsapattal a győzelmekért: „Szerintem amit láthattunk, hogy a különbség nagyjából három tizedmásodperc körül lehet kettejükhöz képest. Ez hiányzik.”

„Ha ezt sikerül áthidalnunk, észben tartva azt is, hogy ők is fejlesztenek, akkor versenyben szállhatunk a győzelmekért. De ez még nincs meg. Igen, Montrealban a körülményeket látva nyerhettünk volna. De valószínűleg még magunkat is megleptük ezzel, és ezért nem tudtuk azt ott kihasználni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: