DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
F1

„Kevesebb beszéd, több teljesítmény kell” – Alonso

Az Aston Martin versenyzője úgy érzi, jelenleg nincsenek olyan helyzetben, hogy pontokat szerezzenek az F1-ben – és pár futamig még nem is lesznek.

Csalódáskeltő hétvégét teljesített a Formula-1-es Spanyol Nagydíjon: azok után, hogy mindkét autójuk kiesett már a Q2-ben a szombati időmérőn, a vasárnapi versenyen is csak a 12. és 14. helyezés jött össze Fernando Alonsónak és Lance Strollnak.

Alonso a verseny után nem is tagadta, hogy úgy érzi, nem is érdemeltek volna pontot Barcelonában: „Kicsit csalódott vagyok, mert egyetlen pontot sem szereztünk. De nem is érdemeltünk pontot, mert egész hétvégén nem volt meg a tempónk.”

f1-alonso-aston-barcelona-1_1



„A versenyen rettenetesen nehéz volt. Amikor ennyire csúszkálsz a kanyarokban, a gumikat is kinyírod, úgyhogy rögtön két problémával is szembesülsz: nincs meg a tempód, és még a gumid is nagyon kopik. Úgyhogy összességében ez egy rendkívül hosszú futam volt számunkra. Javulnunk kell.”

A kétszeres F1-es világbajnok megjegyezte: a barcelonai pálya mindent megmutat, itt az autók a tényleges helyükre kerülnek. „Nem hazudhatunk magunknak, itt tartunk jelen pillanatban. Nem vagyunk olyan helyzetben jelenleg, hogy pontokat szerezzünk” – jelentette ki a spanyol.

 

Az F1-es Magyar Nagydíjon jöhet a megváltás?

„Frusztráló, de semmit sem tudsz tenni most, így egyből Ausztrián gondolkodsz, amint meglátod a kockás zászlót, hogy mit lehet esetleg másképp csinálni” – folytatta Alonso, akinek szavait a Motorsport.com idézi.

f1-alonso-aston-barcelona-2_1

„De szerintem az is fájdalmas lesz, mert a hosszú kanyarokkal hasonló a karakterisztikája, mint Barcelonának. Újabb kemény hétvége vár ránk, ahogy Silverstone-ban is. De nem lehetünk túl frusztráltak. Itt az ideje keményebben dolgozni, kevesebbet beszélni és többet teljesíteni. Ezt akarjuk tenni.”

„Sokat fejlesztünk az autón, mégsem szállítjuk az eredményeket. Szóval ez arról szól, hogy bármit is hozunk a pályára, az teljesítsen úgy, ahogy várjuk, és akkor egyre javulhatunk. Ahogy mondtam: keményen kell dolgoznunk, minden futamon javulnunk anélkül, hogy túl sokat beszélnénk vagy ígérgetnénk.”

Alonso kérdésre válaszolva hozzátette: abban bízik, hogy talán a Spielberget és Silverstone-t követő Magyar Nagydíjon érkezhetnek olyan újítások az AMR24-eshez, amellyel előreléphetnek. Amikor pedig azt kérdezték a 42 éves pilótától, hogy miért nem igazán működnek az Aston Martin eddigi fejlesztései, tömören csak így felelt: „Versenyző vagyok, nem technikai szakember.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: