DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 20. szombat
F1

„A Ferrari remek munkát végez, nem bánom a döntést” – Hamilton

Helyet cserélt az aktuális F1-es erősorrendben a Mercedes és a Ferrari, de Lewis Hamilton emlékeztet, Monacóban még az olaszok nyertek. A W15 győzelmi esélyeiről is beszélt.

Lewis Hamilton és a Ferrari relatív teljesítménye kifejezetten érdekes idén annak tükrében, hogy a hétszeres világbajnok az olaszoknál versenyez 2024-ben. Az utóbbi nagydíjakon elmozdulás látható: a Monacóban még nyertes Ferrari visszacsúszott a Mercedes mögé, amely Kanadában és Spanyolországban harmadik erőnek bizonyult.

Az egyre versenyképesebbé váló W15-tel Hamilton első dobogóját is megszerezte, a Spanyol Nagydíjat követő sajtótájékoztatón pedig megkérdezték tőle, utólag bánja-e a Ferrarival való megállapodást.

„Egyáltalán nem” – válaszolta az FIA-eseményen Hamilton. A brit először a Mercedes méltatásával kezdett, mielőtt szóba hozta volna a Ferrarit: „Először is, szeretem a Mercedest, 13 éves korom óta vagyok velük, mindig is a Mercedes rajongója és támogatója voltam.”„Ebben az évben, most az a munkám, hogy keményen dolgozzak, amennyire tőlem telik, együtt a csapatommal, a gyárban levő kollégákkal, és a megfelelő irányba mozduljunk az autóval. És bármit hozzon a csapatnak, mondjuk, a következő év, büszke akarok lenni rá, hogy én is részese voltam.”

„A munkám a másik csapatnál a következő évben indul, én pedig úgy gondolom, nagyszerű munkát végeznek. Úgy látom, volt egy-két nehéz versenyük, de ne felejtsük el, hogy Monacóban futamot nyernek. Én nem tudom megmondani, mi a baj az autójukkal, miért vannak ebben a pozícióban most. Mindenesetre fejlesztést hoztak ide, és úgy vélem, egyértelműen fejlődnek. Ez abszolút nem eredményezi, hogy bánom a döntést” – beszélt a Ferrariról is Hamilton.

Még nem elérhető a győzelmi harc a Mercedes számára

„Szép lenne, de…” – válaszolt egy másik újságírói kérdésre a sajtótájékoztatón Hamilton, amely arra irányult, a lendületben levő Mercedes számára látótávolságon belülre került-e a győzelem. „Ha meglesz a kiegyensúlyozottság és azt látjuk, hogy a csapat még előrébb kerül, akkor ennek kell lennie a célnak, de egyelőre szerintem a most hétvégihez hasonló következetességet kell megcéloznunk. Nem vagyunk olyan pozícióban, hogy harcolhassunk velük a győzelmekért.”

„Mondani lehet, hogy talán Montrealban… Én úgy gondolom, George-nak talán meg kellett volna nyernie azt a futamot, ha pedig én ott végeztem volna az időmérőn, ahol érzésem szerint kellett volna, szintén lett volna benne potenciál…” – villantotta meg, hogy a Kanadai Nagydíjat csapattársa, de akár ő is megnyerhette volna, ha jobban kijön a lépés számára a negyedikként befejezett viadalon.

„Meglátjuk a következő pár futamon, jönnek a gyors pályák” – folytatta Hamilton, kiemelve, hogy a McLaren és a Red Bull jellemzően erősek Spielbergben és Silverstone-ban. „Gyorsak lesznek most is, de remélem, hogy kicsit közelebb tudunk kerülni hozzájuk, és egy kicsit több bajt keverünk számukra a következő négy-öt futamon. És hoznunk kell a fejlesztéseket, javítanunk az autón. Vannak egyértelmű területek, ahol több teljesítményt kell szereznünk, és akkor ott lehetünk a harcban velük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: