DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
F1

„Vége a domináns Red Bullnak” – Verstappen

A regnáló F1-es világbajnok szerint már nincs kiemelkedő autójuk, a riválisok utolérték őket – pedig Barcelonában nem is szenvednek a kerékvetőkkel.

Bár továbbra is ott van Max Verstappen a közvetlen élbolyban és a világbajnoki összetettet is meggyőző fölénnyel vezeti, az utóbbi hetekben látottak egyértelműen arra utalnak, hogy a korábbi Red Bull-dominanciának annyi.

Barcelonában sokan azt várták, hogy az energiaitalosok újra könnyedén elöl lesznek, ehhez képest Verstappen két századdal lemaradt a pole-ról – zsinórban harmadszor bukta a rajtelsőséget, amire legutóbb csaknem két éve, 2022 nyarán volt példa.

f1-verstappen-barcelona-day2-redbull-1



Amikor Verstappent arról kérdezték az F1-es Spanyol Nagydíj időmérőjét követően, hogy a mostani eredmények ébresztőt jelentenek-e a csapat számára, így reflektált a címvédő:

„Úgy gondolom, eléggé felébredtünk már annak kapcsán, hogy mi történik. Tovább kell nyomnunk, gyorsabban és jobban kell új alkatrészeket hoznunk. Tavaly rendkívül domináns autónk volt. Ez teljesen eltűnt mostanra, és egyszerűen csak meg kell próbálnunk újra tennünk egy lépést előre.”

 

Barcelonában nincs gond a kerékvetőkkel

Az előző néhány futamon, Imolától kezdve Monacón át Montrealig, elsősorban a kerékvetők és a huplik okoztak nehézséget az RB20-as számára. Ez most a katalán helyszínen nincs így, de Verstappen szerint egész egyszerűen felzárkóztak rájuk az ellenfelek:

f1-verstappen-barcelona-day2-redbull-2

„Szerintem rendben volt, de egyértelmű, hogy így sem volt elég jó” – felelte arra a kérdésre a holland, hogy ezúttal is szenvedtek-e az említett problémával. „Egy ilyen jellegű pályán természetesen arra számítottam, hogy elöl leszünk. De a többi csapat utolért minket, láthattuk ezt már az előző néhány versenyen, úgyhogy határozottan sokkal keményebb ez.”

„Mindent tökéletesen kell csinálnunk, hogy elsők legyünk, és csak több teljesítményt kell hoznunk az autóhoz. Nem volt problémánk abból adódóan, amit az előző hetekben tapasztaltunk, de szükség volt azért némi finomhangolásra ismét, hogy gyors legyen az autó. De nem mindig érzem úgy, hogy csak finomhangolásról lenne szó, olykor hiányzik némi tempó, szóval meg kell próbálnunk versenyképesebbnek lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: