DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

„Sokkal messzebb voltunk, mint vártuk” – Leclerc

Pole-közeli eredményre számított, de csak a harmadik sorba kvalifikált a Ferrari monacóija az F1-es Spanyol Nagydíjon. Elmagyarázta a Norris-ütközést is.

Csak a harmadik sor lett a Ferrarié a Formula-1-es Spanyol Nagydíjra: Charles Leclerc az ötödik, Carlos Sainz a hatodik pozícióba kvalifikálta magát szombaton. Pedig ahogy a hazai közönség előtt szereplő spanyol, úgy a monacói csapattárs is többen reménykedett az időmérőt megelőzően:

„Csalódáskeltő, mert arra számítottunk, hogy ha nem is leszünk pole-ban, de nagyon-nagyon közel kerülünk hozzá” – értékelt Leclerc a Sky Sports F1 kamerái előtt. „Ma viszont sokkal messzebb voltunk attól, mint amit vártunk.”

f1-leclerc-day2-ferrari-barcelona-1



„Úgyhogy ilyen szempontból csalódáskeltő, másfelől viszont én és a mérnökeim remek munkát végeztünk tegnapról mára, hogy teljesen megváltoztassuk az autót, és újra rátaláljunk az érzésre. Ugyanakkor egyszerűen nem volt meg ma a tempó. Játszhatunk kicsit az első és az utolsó szektorral itt, de mindent megpróbáltunk, és nem jött be.”

Ami egyébként ráadásként még aggasztó lehet a Ferrari számára, hogy a pénteki szabadedzésen látottak alapján a hosszabb etapokon a versenytempójuk még az egykörös teljesítményükhöz képest sem volt túl meggyőző, így nehéz dolga lehet Leclerc-éknek a Red Bull, a McLaren és a Mercedes ellen.

Leclerc később az írott sajtónak a Formula.hu jelenlétében ennek ellenére hangsúlyozta, hogy a barcelonai fejlesztési csomag előrelépést jelent és úgy működik, ahogy azt várták, csak mint hozzátette, minden relatív az F1-ben, és más csapatok is hoztak újításokat.

 

Mi történt Norrisszal a harmadik edzésen?

lec-nor

Leclerc kapcsán meg kell említeni a harmadik szabadedzés hajrájában történteket, amikor a tréning legvégén egy feltartás után ütközött Lando Norrisszal. Az incidenst a felügyelők is vizsgálták, de a monacói megúszta megrovással, mivel a stewardok veszélyes nem, csak kiszámíthatatlan volt a manővere.

„Az én verzióm egyszerű: Lando kijött a bokszból, én mögötte érkeztem gyorskörön, így amikor ő félbeszakította a körét, én is” – magyarázta Leclerc. „Fékeztem, hogy mellette legyek, és rosszul mértem fel. Jobboldalról nem akartam egyetlen autót sem feltartani, úgyhogy középen haladtam és kicsit frusztrált voltam, és összeütköztünk, de ez csak egy félreértés volt, semmi több.”

A Ferrari versenyzője később hozzátette: mindig frusztráló egy ilyen helyzet, de természetesen sosem akar szándékosan ütközni senkivel, főleg úgy, hogy az FP3 után nem sok idő áll rendelkezésre egy potenciális autósérülést kijavítani a kvalifikációig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: