DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
F1

Russell a győzelemért akar harcolni holnap

Hitt abban, hogy megvan a Mercedes tempója a rajtelsőséghez, és úgy érzi, se ő, se Hamilton nem futottak tökéletes kört a mai F1-es időmérőn.

Kanadai pole-ja után ezúttal az időmérő negyedik helyén végzett a Mercedes brit versenyzője, George Russell, és hogy milyen gyorsan változnak a viszonyok az F1-ben, azt jól mutatja, hogy ami néhány héttel ezelőtt még kitűnő eredménynek számított volna, ma már nem adott okot maradéktalan elégedettségre a bajnoki pontverseny hetedik helyén álló pilóta számára.

russell-barcelona-2



Russell ugyanis elmondása szerint el tudta képzelni, hogy a rajtelsőségért is harcban lesznek: „Azt hiszem, hittünk benne. Az autó remekül érezte magát, és korábban is mindig jól mentünk itt Barcelonában. Szerintem a különbség Landóval és Maxszal szemben egy kicsit nagyobb volt, mint amire számítottunk.”

„Nem hiszem, hogy Lewisnak vagy nekem sikerült volna a tökéletes kört összerakni. Jó köröket futottunk ugyan, de egy ilyen kihívásokkal teli pályán a megfelelő tartományba kell helyezni a gumikat, és meg kell találni azt az utolsó pár tizedet, ami Landónak ma sikerült, nekünk pedig nem” – mondta Russell, aki bízik abban, hogy a második sorból is fel tudják venni a versenyt Verstappennel és Norrisszal:

mercedes-barcelona

„A 3-4. pozíció igazán jó hely a holnapi küzdelemhez. Egy ilyen pályán szerintem az autó tempója fog számítani, mert bár stratégiailag is lehet ezt-azt csinálni a gumik kopása miatt, ha van egy tized plusztempó van az autóban, az győzni fog a stratégia felett. Biztosan megpróbálunk majd valamit, de remélem, hogy megvan a tempónk ahhoz, hogy harcoljunk Maxszel és Landóval” – mondta, majd hozzátette, hogy örül, hogy a fejlesztéseiknek köszönhetően ismét versenyben vannak.

 

Mivel bosszantotta fel Hamilton?

A brit versenyző az edzés közben csípős megjegyzést tett csapattársára a rádióban, Hamilton kivezető körével volt elégedetlen. A Formula.hu jelenlétében elmondta, mi történt: „Lewis jóval előttem volt, de mindketten ugyanazt a versenyzőt szemeltük ki szélárnyékozásra. Én arra fókuszáltam a tükröt nézve, hogy ne tartsam fel Ocont, majd amikor felnéztem, Lewis közvetlenül előttem volt, várva Oconra a szélárnyékért. A pillanat hevében kicsit forrófejűek vagyunk, de nem nyertünk és nem is veszítettünk ezzel semmit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: