DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Norris: Életem egyik legjobb pole-ja volt

Lando Norris szerint a tökéletesen összerakott időmérős körén múlt a sikere a Spanyol Nagydíj kvalifikációján. Holnap egyértelműen a győzelemre pályázik a brit.

Lando Norris szerezte meg a Spanyol Nagydíj pole-pozícióját, miután az ismét rendkívül szorosnak bizonyuló időmérőn két századmásodperccel maga mögé utasította a második Max Verstappent. A brit már a szabadedzéseken megmutatta, milyen jó a McLaren tempója, a kvalifikáción pedig az utolsó, hibátlanra sikerült körével tudta elvenni a Red Bull holland pilótájától a rajtelsőséget.

„Nagyjából tökéletes kört futottam. Jó körön voltam és egyre izgatottabb lettem, végül pedig tökéletesen sikerült az egész, de így is szoros volt. Rendkívül boldog vagyok. Nem szereztem eddig túl sok pole-pozíciót, de ez azok közül az egyik legjobb volt. Egész hétvégén nagyon közel volt az egész mezőny, minden azon múlt, ki tudja összerakni hibátlanul a körét. Én pont ezt csináltam ma” – nyilatkozta Norris az időmérő után.



„Nem csak ma voltunk rendkívül erősek, az elmúlt két hónapban, Miami óta nagyon jók vagyunk. Valószínűleg volt olyan pole idén, amiről azért maradtunk le, mert nem volt tökéletes a köröm, ma viszont az volt. Max és a Red Bull erősebbnek tűnt a hétvége során, de az utolsó menetre változtattunk pár dolgon és volt néhány hely a pályán, ahol még javulhattam.”

Norrist arról is kérdezték, meglehet-e neki a holnapi nagydíjon karrierje és szezonja második futamgyőzelme: „Az a célunk, de tudom, hogy nagyon nehéz lesz Max, Lewis és mindenki ellen, aki mögöttünk van. Most azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, úgyhogy ez a tervem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: