DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Sajtó: Ennyit kereshet a Haasnál Bearman

A brit sajtó szerint már alá is írta szerződését az F1-es csapattal Oliver Bearman. A 19 éves pilóta hétvégén újabb szabadedzést teljesít a Spanyol Nagydíjon.

A Formula-1-es közbeszéd alapján Oliver Bearman, a Szaúd-arábiai Nagydíj ferraris beugrója a toronymagas esélyese a Haas egyik 2025-ös ülésének, Nico Hülkenberg megüresedő helyének. A Daily Mail információi szerint „titokban” már meg is született a megállapodás, Bearman kétéves (egy plusz egy év) szerződést írt alá a csapattal.

A lap még a fizetés mértékéről is tud: 250 és 300 ezer font közti összeget emlegetnek. Ez átlagolva nagyjából 350 ezer dollárnak felel meg, amivel Bearman a mezőny legszerényebben kereső versenyzőjévé válna, hiszen a nem hivatalos lista szerint 2024-ben a sor végén álló Yuki Tsunoda és Logan Sargeant bére is eléri az egymillió dollárt – esetükben azonban nem újoncokról van szó. Bearman fizetése megduplázódhat, ha a Haas megtartja őt 2026-ra.

Komatsu: Ha nem lenne opció, nem vezetne nálunk

Oliver Bearman kapcsán friss hír, hogy az F2-es futamgyőztes a hétvégi Spanyol Nagydíjon részt vesz az első szabadedzésen, Nico Hülkenberg autóját veszi át. 2024-es programja értelmében Bearman hat szabadedzésen vezeti a VF-24-et, Imola után a második állomás lesz Barcelona. A fiatal brit a 2023-as szezon végén is kapott már két szabadedzés-lehetőséget a Haastól.



Ennek kapcsán nyilatkozta azt Ayao Komatsu csapatfőnök, hogy Bearman komoly opció 2025-re:

„Természetesen kiértékeljük őt. Ha nem vennénk számításba, akkor nem ültetnénk be őt az első szabadedzésen, melyet legközelebb Barcelonában fog teljesíteni” – fogalmazott Komatsu. A Haasnál két üresedés is lehet jövőre, a csapatfőnök pedig hozzátette: „Számos különböző versenyzővel tárgyalunk.”

Közéjük tartozik az Alpine-tól szezon végén távozó Ocon is. „Ő mindenképp azok egyike, akikkel igazán komolyan számolok” – mondta a franciáról Komatsu.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: