DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 24. hétfő
F1

„2025 ugyanolyan fontos számomra, mint 2026” – Sainz a döntésről

A szabályváltozások éve lottóhúzás, ezért a spanyol nem engedi el 2025-öt a csapatválasztásnál. Toto Wolff már közölte Carlos Sainzcal: a Mercedesnél nem opció.

Már négy hónapja munkanélküli a 2025-ös szezonra Carlos Sainz: a Lewis Hamilton érkezése miatt Ferraritól elengedett spanyol opciói fogynak, miután a lehetőségként emlegetett Red Bullnál és Mercedesnél bezárultak a kapuk: előbbi csapat hosszabbított Sergio Perezzel, utóbbinál pedig Toto Wolff közölte a melbourne-i futamgyőztessel, hogy ők fiatal versenyzőt preferálnak.

A jelek szerint így kettőre redukálódott az opciók száma: az Audivá alakulás előtt álló Stake-re, valamint a Williamsre. Mindkét alakulatnál a 2026-os szabályváltozásban rejlő potenciált tartják Sainz motivációjának: a gyári hátteret, illetve a fejlesztés alatt álló Mercedes-erőforrás állítólagos lépéselőnyét. Ez esetben 2025 átmeneti szezon, feláldozott év lenne – Sainz azonban most megcáfolta a teóriát: állítja, a következő évad is akkora súllyal esik latba a mérlegelésnél, mint az azutáni.

„Számomra 2025 ugyanolyan fontos, mint 2026. Hogy miért? Mert 2026-ot lottóhúzásnak tartom, mehetek bárhova, az asztalon levő összes opció vagy sikeres lesz, vagy nem. Még egy topcsapatnál is előfordulhat, hogy nem talál bele” – idézi Sainzot a RacingNews365.



„Hogy nagyon őszinte legyek, szerintem ’26-ról lehetetlen megmondani, mi fog történni, az alapján, amit eddig láttam, képtelenség megjósolni, ki lesz majd az élen. A ’25-ös évre többé-kevésbé meg lehet mondani, ki hol fog állni. Biztos, hogy ez fontos tényező lesz a döntésemben: nem fogom kizárni a ’25-ös évet, számomra ’25 ugyanolyan fontos, mint ’26 vagy ’27” – beszélt a döntés mögötti megfontolásról Sainz.

A Mercedes már közölte Sainzcal, ne várjon rájuk

Fentebb már említettük, hogy a Mercedest kihúzhatjuk a spanyol lehetséges állomásai közül: ezt Toto Wolff csapatfőnök a Sky Sportsnak kereken kimondta, hozzátéve, hogy a ferrarissal is közölte a tényállást.

„A fiatal versenyzők mellett akarjuk elkötelezni magunkat, és ezt megmondtuk Carlosnak is” – fogalmazott Wolff a csatornának. „Először is, úgy gondolom, Carlos megérdemli egy topcsapat ülését, mivel fantasztikus munkát végzett. De ami minket illet, elindultunk egy úton, tudjuk, mit akarunk a jövőre nézve, hogy újra feltaláljuk magunkat, ebben pedig Kimi Antonelli határozott szerepet játszik. Még nem hoztuk meg a döntést a következő évre, de nem akartuk, hogy Carlosnak várnia kelljen, mivel neki is döntenie kell saját érdekében. Ez így igazságos.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: