DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Igen, de néha tévedsz” – most Villeneuve-nek szóltak be

Csalódást keltő időmérőn van túl a Ferrari – Frederic Vasseur csapatfőnök az ezt szóvá tevő Jacques Villeneuve-vel csipkelődött a kvalifikáció utáni értékelés közben.

Hatalmas meglepetésre mindkét Ferrari búcsúzott a Kanadai Nagydíj időmérőjének második szakaszában: Charles Leclerc mindössze a 11., Carlos Sainz pedig a 12. helyről indulhat majd a futamon. Előbbi frusztráltan azt mondta a kiesés után, hogy egész nap lassúak voltak, nem érti, hogyan eshetett vissza ennyire a tempójuk a monacói győzelem után. A kvalifikációt követően Frederic Vasseur csapatfőnök a Sky F1 kameráinak nyilatkozott, ahol ott volt az ex F1-es világbajnok Jacques Villeneuve is mint szakértő.

„A hétvége előtt meg voltam győződve róla, hogy…” – kezdte a kanadai mondandóját a maranellóiak teljesítményének értékelése során, mondatát azonban nem tudta befejezni, mivel Vasseur gyorsan odaszólt neki: „Igen, de néha tévedsz.”

Villeneuve végül befejezte gondolatát, amelyben kifejtette, hogy többet várt a Ferraritól, az olaszok csapatfőnökét pedig arról kérdezte, hogy az újraaszfaltozott pálya tehet-e pilótáinak Q2-es kieséséről.

„Nem, az aszfalt mindenkinek ugyanolyan. Elég extrémek voltak a körülmények a pár csepp esővel és a hideg idővel, de ez nem kifogás. Mindenkinek ugyanolyanok a körülmények, ugyanúgy meg kell küzdeniük velük” – mondta a francia szakember.

„Nem túl jó az időjárás-előrejelzés holnapra, úgyhogy kaotikus futamnak nézhetünk elébe és a versenytempónk rendben volt. Meglátjuk holnap. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk ilyen körülmények között is, amikor nem megy túl jól, akkor is meg kell ragadni a lehetőséget arra, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: