DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

„Csak lassúak voltunk egész nap” – Leclerc

Csalódott és dühös volt a Q2-es kiesés után a Monacói Nagydíj győztese: Charles Leclerc szerint nem is értik a Ferrarinál, hogy most mi a probléma.

A hétvége meglepetését okozta a Ferrari azzal, hogy mindkét autója kiesett a kanadai időmérő Q2-es szakaszában – a hét korábbi részében a győzelemre is esélyesnek tűntek az olaszok, és még péntek este is arról beszélt Charles Leclerc, hogy jónak érzi a tempót.

Szombaton viszont végig csak szenvedtek, és végül Leclerc a 11., Carlos Sainz pedig a 12. helyről rajtolhat a Kanadai Nagydíjon.

f1-leclerc-kvali



„Csak lassúak voltunk, méghozzá egész nap” – mondta a láthatóan roppant frusztrált és csalódott Leclerc az autóból kiszállva, amikor az okokról kérdezték.

„A szabadedzéshez hasonló problémánk is volt ráadásul, rossz volt egy szenzor, ami nagyon idegesített, és az események menedzselése sem volt a legjobb szerintem, de a legnagyobb probléma szerintem a tempó. Nagyon lassúak vagyunk száraz pályán, és nem értjük az okát, szóval elég furcsa egy jó monacói hétvége után idejönni és ennyire hátul lenni” – puffogott a monacói.

 

De legalább a versenytempó jó lesz?

Sainz mondta azt még pénteken, hogy ők korábban nehezen tudták jól megmelegíteni a gumikat hűvös körülmények között, és hogy ez fontos faktor lehet – cserébe viszont a versenytempójuk jobb, mióta így kezelik az abroncsokat.

Ugyanakkor Leclerc nem vár túl sokat a futamtól sem:

„Ha mindent összerakunk vasárnap, akkor lehet jobb eredményünk, azonban egyelőre nem bizonyítottuk száraz pályán azt, hogy képesek vagyunk erre, úgyhogy majd meglátjuk. Maximalizálni kell a lehetőségeinket, ilyenkor az a legfontosabb, hogy biztosítsuk, hogy a lehető legtöbb pontot visszük el egy ilyen hétvégéről” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: