DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Alapvető problémáink vannak” – Perez

Sokat küszködött az autóval a Kanadai Nagydíj időmérőjének első szakaszában kieső Sergio Perez, aki már egy egyszerű pontszerzésnek is örülne a versenyen.

Monaco után Montrealban is elvérzett a Q1-ben Sergio Perez. A Red Bull pilótája, aki a héten hosszabbított további két évre istállójával, a tapadással és az abroncsok felmelegítésével szenvedett a szombati időmérőn, így mindössze a 16. helyről rajtolhat majd a Kanadai Nagydíjon.

„Hatalmas frusztráció” – kezdte Perez a kvalifikáció értékelését. „Egyszerűen nem tudtunk mindent működésre bírni, különösen a hátsó tengelyt, szerintem sokaknak furcsa kvalifikáció volt ez. Elég sokat szenvedtünk az autó hátuljával és nehezen tudtam felmelegíteni a gumikat, szerintem ezek voltak a legfőbb okai (a kiesésnek – a szerk.).”

Perez a stabil szezonkezdet után elkezdett visszaesni: Imolában csak egy szerény nyolcadik hely jutott neki, míg Monte-Carlóban a szörnyű időmérője után egy kieséssel zárult számára a verseny. Most sem számíthat kiemelkedő eredményre Montrealban, a pontszerzést azonban elképzelhetőnek tartja.



„Meg kell értenünk pár dolgot. Remélhetőleg sikerül átvágni holnap a mezőnyön és szerezni pár pontot, az egy jó eredmény lenne, utána pedig arra építhetnénk. Hiszem, hogy képesek vagyunk rá” – mondta a Red Bull-os, aki csapata teljesítménybeli visszaesése miatt nem aggódik különösebben. „Hosszú még a szezon, csak az számít, hogy hol végzünk Abu Dhabiban. Nagyon különböző pályák jönnek most. Vannak alapvető problémáink, először azokat kéne megértenünk.”

„Nem volt meg az önbizalmam ahhoz, hogy eléggé nyomjam, úgyhogy sajnos totális katasztrófa volt az egész. Utólag úgy gondolom, vannak dolgok, amiket tehettünk volna egy jobb eredmény eléréséért, de összességében hiányzott a tempónk” – nyilatkozott a mexikói hasonlóan csalódottan a Sky F1-nek is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: