DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Sainznak szerencséje volt az első körben

Éppen jókor intették be a piros zászlót ahhoz, hogy Sainz defektje ellenére visszakerülhessen a harmadik helyre – ha már visszakerült, meg is tartotta.

Miután idei első három versenyén egyaránt dobogóra lépett, Carlos Sainz az elmúlt időben kicsit megrekedt, hiszen sorozatban öt versenyt (három nagydíjat és két sprintet) egytől-egyig az ötödik helyen zárt. Monacóban megtört a rossz sorozat, hiszen a spanyol visszatért a dobogóra, ahol csapattársa és Oscar Piastri társaságában ünnepelhetett.

sainz-monaco-3



Pedig nem így kezdődött a verseny, hiszen Sainz a verseny első kanyarjában defektet kapott, és úgy tűnt, hogy elbúcsúzhat még a pontszerzéstől is, de óriási szerencséje volt a piros zászlóval, és újra a harmadik helyről rajtolhatott el – amit ezúttal már meg is tudott tartani.

„Nagyon rossz érzés volt az első körben, de ez nagyon gyorsan nagyon jó érzéssé változott, miután visszakerültünk a harmadik pozícióba” – kezdte Sainz a verseny utáni nyilatkozatát. „Onnantól kezdve valóban jó volt a versenytempónk, ahogy azt vártuk is, de egyszerűen lehetetlen előzni Monaco utcáin.”

sainz-monaco-1

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy Charles győzni tudott a hazai nagydíján, és az, hogy együtt állhatunk dobogóra, nagyszerű az egész csapat számára, és úgy érzem, egyre erősebbek vagyunk” – nyilatkozta a pontverseny negyedik helyére előrelépő spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: