DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Norris a piros zászlót hibáztatja az eseménytelen futamért

Nem panaszkodott Lando Norris a Monacói Nagydíjon elért negyedik helye miatt, bár beismerte, hogy a piros zászló alatti kerékcserék miatt a szokásosnál is eseménytelenebb volt a futam.

Ezúttal nem Lando Norris nyerte a McLaren-pilóták házon belüli csatáját. A brit versenyző az időmérőn elmaradt másodikként végző csapattársától, Oscar Piastritól, ez pedig lényegében megpecsételte a sorsát, hiszen a verseny eleji piros zászló azt jelentette, hogy a kerékcserék sem kavarták meg a lapokat. A dobogóról éppen lemaradva a negyedik lett a Monacói Nagydíjon.

A brit az időmérőn pár századmásodperccel végzett a harmadik helyen záró ferraris Carlos Sainz mögött, és noha a versenyen szinte végig szorongatta az előtte haladó spanyolt, a pálya karakterisztikáinak köszönhetően nem tudott komoly előzési lehetőséget kialakítani. Így noha a McLaren egyértelműen gyorsabbnak tűnt a gyengébbik Ferrarinál, Norrisnak be kellett érnie a kezdő pozíciójával.

„A piros zászló leegyszerűsítette a dolgokat, sokkal kevesebb akció volt a verseny során, mint Monacóban általában. Jó eredménnyel zártunk csapatszinten, a futamon nem sok mindent tehettünk. Mindig azon gondolkozol, mit tehettél volna, mit kellett volna tenned, de ezt lehetetlen megválaszolni helyesen. Azt tettük, amit tudtunk, az autó tempója jó volt, úgyhogy innen nyomjuk tovább. A második és negyedik hely azért így is jó eredmény számunkra” – értékelt a Sky F1 kamerájának Norris.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: