DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

„Nem tudok csak úgy eltűnni…” – nem vállalja a felelősséget Magnussen a Perez-balesetért

Sergio Perez csalódott, amiért nem vizsgálták Kevin Magnussent a Monacói Nagydíj első körében történt óriási baleset miatt, a dán viszont ártatlannak vallja magát.

Hatalmas balesettel indult a Monacói Nagydíj, amely három versenyző kiesését is eredményezte. Kevin Magnussen és Sergio Perez akadtak össze a Kaszinóhoz felfele vezető emelkedőn, a dán autója nem fért el a fal és a mexikói Red Bullja között. Az összeérés után utóbbi megpörgött, a pálya mindkét oldalán lévő falnak nekiütközött, teljesen leamortizálva ezzel az osztrák csapat autóját. Az incidensbe Magnussen haasos csapattársa, Nico Hülkenberg is belekeveredett, így az amerikai istálló mindkét versenyzője kiszállt már az első körben.

„Az autóm eleje Perez autójának hátuljával volt egy vonalban az első kanyar kijárata után. Ő közeledett a falhoz, ami kicsit behúz a pálya felé, úgyhogy nem tudtam hová menni. Összeértem a fallal és vele egyszerre, és sajnos ütköztünk. Lehet, hogy nem látott, vagy valami. Nem tudok csak úgy eltűnni… Mindig frusztráló az ilyen, egy ilyen baleset hatalmas összeget jelent a csapatnak a tartalék és az új alkatrészek miatt, nagyon sok munkájuk lesz ebben” – nyilatkozta Magnussen az F1 kameráinak.

Az időmérőről egyébként diszkvalifikált dán haasost nem is vizsgálták az első körös eset miatt, ami igazán jó hír számára, hiszen csupán két büntetőpontra van az egyfutamos eltiltástól. Perez ezzel kapcsolatban fejezte ki egyet nem értését.

„Első kör volt, éppen a kanyar kijáratában jártam. A fedélzeti kamerámból kiderül, hogy egyszer sem lehetett látni Kevint. Eléggé meglepett, hogy padlógázzal próbálta ott tartani az autót, teljesen felesleges volt. Nagyon sok kárt okozott nekünk, nagyon veszélyes baleset volt, teljesen tönkrement az autóm. Csalódott vagyok, hogy még csak nem is vizsgálták. Nagyon frusztráló, de bízok a csapatomban, erősebben fogunk visszatérni” – mondta Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: