DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

Marko elárulta: egyeztettek Alonsóval

A Red Bull F1-es tanácsadója szerint azonban csak nagyon nehezen működött volna a 42 éves spanyol és Max Verstappen párosa.

Áprilisban jelentette be az Aston Martin, hogy többéves szerződéshosszabbítást kötöttek Fernando Alonsóval, aki így legalább 2026-ig biztosan náluk fog versenyezni a Formula-1-ben. A bejelentést követően a spanyol elismerte, hogy voltak tapogatózó egyeztetések más alakulatokkal is, ugyanakkor azt nem árulta el, mely csapatokról volt szó.

A pletykák a Mercedesről és a Red Bullról szóltak, hiszen előbbinél Lewis Hamilton távozása miatt eleve van egy szabad ülés, de hallani lehetett olyan értesüléseket is, hogy a világbajnok energiaitalosok felé is nyitott volt Alonso.

f1-alonso-verstappen-redbull-1



Nos, ezt most a Red Bull F1-es sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko gyakorlatilag megerősítette a Motorsport.com és a Formel1.de lapoknak adott interjúban – viszont azt is rögtön hozzátette, milyen hátulütője lett volna, ha a kétszeres F1-es világbajnokot viszik Max Verstappen mellé:

„Nos, voltak beszélgetések. De mint korábban mondtam, a harmonikus munkakörnyezet rendkívül fontos Max számára, és valószínűleg Alonsóval nem ez lett volna a helyzet” – fogalmazott Marko, aki szerint nehéz lett volna kezelni a spanyol és a holland duóját:

„Szerintem ez roppant nehéz lett volna a csapatnak. Alonso lenne a legidősebb világbajnok a csapatban, Max a legfiatalabb, generációk választják el őket egymástól. Nem hiszem például, hogy Alonso egyből szimulátorversenyen venne részt vagy beülne a szimulátorba a nagydíj után a hazafelé tartó repülőn.”

„Szóval két ellenkező személyiségről beszélünk. Mindketten nagyon jó pilóták és személyiségek egyúttal. Egyikük sem túl szerény. És ezt nagyon nehéz lenne egy csapatnak pozitív irányba terelni” – vélekedett a 80 éves szakember, hozzátéve, hogy természetesen „emeli a kalapját” Alonso 40 éves kora fölött nyújtott teljesítménye előtt.

f1-alonso-verstappen-redbull-2

Korábban Alonso nem hitt a Red Bullban

Az nyílt titok, hogy nagyjából másfél évtizeddel ezelőtt maga a Red Bull érdeklődött Alonso iránt, ám akkor sem jött össze a megállapodás. Marko szerint ennek az volt az oka, hogy a pilóta nem hitt az akkor még vb-címek nélkül álló istálló versenyképességében:

„Beszéltünk Alonsóval a Red Bull Racing korai szakaszában. Nem hiszem, hogy gondolta volna, hogy képesek vagyunk olyan autókat gyártani, amelyekkel a világbajnokságért lehet harcolni. Úgyhogy ez nem jött össze.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: