DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

Eddigi legnehezebb hétvégéjére készül a Red Bull

Dr. Helmut Marko a Ferraritól, Christian Horner a McLarentől tart, és mindketten úgy érzik, hogy szombaton lehet megnyerni a vasárnapi versenyt is.

Az utóbbi két versenyhétvégén a McLaren megszorongatta a Red Bullt, de Monacóban mindig számolni kell Charles Leclerc-rel és a Ferrarival is – különösen úgy, hogy itt a nagyon jó egykörös tempó győzelmet érhet vasárnap.

Erről beszélt a Red Bull részéről dr. Helmut Marko és Christian Horner is:

„Szerintem ez lesz az eddigi legnehezebb futam számunkra, részben az úthibák és a kerékvetők miatt is. Sokat várok a Ferraritól, főleg Charles Leclerc-től, én azt gondolom, hogy szerintem itt ők jelentik a nagyobb kihívást és nem a McLaren, mert minden az időmérőről szól” – mondta Marko a De Telegraafnak.

f1-redbull-verstappen-horner-marko



„A technikai csapatunknak keményen kell dolgozni, mert az időmérő hihetetlenül fontos, a futamok már két-három másodperccel is le lehet lassítani, akkor is elöl lehet maradni és nyerni. Különösen figyelnünk kell a kerékvetőkre” – hangsúlyozta ki ismét az osztrák.

Ebben egyébként Christian Horner csapatfőnök is egyetértett vele, bár a brit szerint ezúttal is inkább a McLarenre kell figyelni.

„Szerintem a McLarent kell mondanunk, nagyon gyors autójuk van jelenleg, de a Ferrari is ott van velük, szóval ez négy autó, ami ellen küzdünk, ez pedig jó lesz nektek! A futamot viszont szombaton lehet megnyerni, alapvetően az egykörös tempó, és a nagyon erős első tengely lesz az igazán fontos” – mondta Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: