DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

„Nem tudtam elérni George szintjét” – Hamilton

A brit és csapattársa is úgy érzi, Russell hatodik helye volt a maximum az imolai F1-es időmérőn. A hétszeres világbajnok továbbra is segíti a Mercedes munkáját.

Bár a Red Bullhoz, a McLarenhez és a Ferrarihoz ezúttal sem volt közük, így is bizakodóbban összegezték a 2024-es Formula-1-es Emilia-romagnai Nagydíj időmérőjének tanulságait a Mercedes versenyzői, akik közül George Russell szerepelt előrébb: a fiatalabb brit hatodik lett, bő négy tizedmásodperccel elmaradva csupán a pole-pozíciós Max Verstappentől.

„Sokkal jobbnak érződött az autó, mint az utóbbi versenyeken. Persze a lényeget a köridők jelentik, szóval tovább kell dolgoznunk és fejlődnünk. Látjuk, hogyan javultak a többiek, és ez bátorítással tölt el minket” – magyarázta Russell.

f1-russell-mercedes-imola-2



„Nagyon elégedett voltam az utolsó Q3-as próbálkozásommal. Erős kör volt, és összességében egy jó edzés volt az én szempontomból. Nyilván idegesítő, amikor ezredmásodpercekre vagy az egyik riválisodtól, de szerintem ma ez volt a maximum. Úgyhogy szerintem a hatodik hely egy elfogadható eredmény. Sajnos itt elég nehéz előzni, így nem jóslok túl sok előzést vasárnapra. Remélem, tévedek és sikerül majd néhány pozíciót szereznünk.”

A csapattárs Lewis Hamilton nyolcadik lett szombaton Imolában, Russell és köze Yuki Tsunoda ékelődött még be. A 39 éves pilóta elismerte, hogy kollégája jobb volt nála: „Úgy vélem, tempóból George köre volt a maximum, amire az autónk képes volt. Én ezt nem tudtam ma elérni. A péntek erősebb volt. De jó és biztató azt látni, hogy tempóból némileg közelebb kerültünk.”

Hamilton arról is beszélt, hogy a Mercedes nem egészen jött még rá arra, miért kezdik erősebben a hétvégéket, mint amilyen tempóra végül a tétre menő részében képesek: „Nem teljesen értjük, miért tűnünk gyorsabbnak pénteken, hogy aztán szombaton szemlátomást némileg több időt veszítsünk a riválisainkhoz képest. De George elég gyors volt.”

Ami a verseny esélyeit illeti, a brit így fogalmazott: „Megpróbáljuk elkapni Tsunodát, az segítene. Aztán utána igyekszünk menedzselni a gumikat, mert a George előtti autók gyorsabbak. Úgyhogy nagyjából itt tartunk.”

f1-hamilton-mercedes-imola-1

Még mindig segíti a Mercedes munkáját

Miután már februárban bejelentették Hamilton 2025-ös átigazolását a Ferrarihoz, várható volt, hogy az egész szezonban rendszeresen megkapja majd a kérdéseket leendő csapatáról és arról, hogy a Mercedesnél pedig vesz még részt a fejlesztési munkában. A hétszeres világbajnok állítja: még mindig része a folyamatokban – beleértve a jövő évi fejlesztéseket célzókat is:

„Igen, még mindig. Nem változott semmi. Továbbra is megtartjuk a nagy értekezleteinket a gyárban. Továbbra is teljes mértékben élvezem a munkát mindenkivel, megvannak a beszélgetések, a csapat pedig nagyszerű.”

„Nagyon tisztelem őket, és igyekszem segíteni őket az idei fejlődésben, valamint a jövő évre is. Dolgozom olyanokon, hogy ’talán ezek azok, amikre szükségetek lenne jövőre’. Talán nem kellene ezt tennem, de azt szeretném, ha ez a csapat sikeres lenne függetlenül attól, hogy itt leszek-e vagy sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: