DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 14. péntek
F1

„Saját magamat állítom kihívás elé” – Verstappen

A regnáló F1-es világbajnok elmondta: akkor sem unatkozik, ha kívülről úgy tűnik, nincs kihívója. Az imolai fejlesztésekkel nem a McLarenre reagálnak.

Az eddigi hat futamból négyet Max Verstappen nyert meg a 2024-es Formula-1-es szezonban: a két kivételt a fékhiba miatti kieséssel záruló Ausztrál Nagydíj, valamint a legutóbbi Miami Nagydíj jelenti, ahol pedig Lando Norris a safety carnak is köszönhetően került az élre – igaz, a tempója amúgy is jobb volt a hollandénál.

Sokszor tűnhet úgy, hogy Verstappennek igazából nincs kihívója a versenyeken, a Red Bull-os azonban Imolában elmagyarázta, hogy ez csak látszólagos: „Az első öt verseny nem volt annyira sima, mint azt az emberek láttatni akarják. Kívülről úgy tűnhet, nincs kihívás – de én minden egyes hétvégén kihívom magam, hogy megpróbáljam a legtöbbet kihozni belőle.”

f1-verstappen-redbull-imola-day0-1



„Számomra ez sosem unalmas, nincs szükségem más pilótára vagy csapatra ahhoz, hogy kihívást találjak: folyamatosan kihívást jelent az, hogy megpróbáljam a legtöbbet kihozni a dologból. Nem arról van szó, hogy hiányzik valami vagy várok valamire, hogy hirtelen több elismerést érezzek azért, amit csinálunk” – idézi a címvédőt a RacingNews365.com portál.

„Ez mindig a részletekre való odafigyelésről szól, hogy hol tudsz különbséget jelenteni, és egyes hétvégék jobbak, mint mások. De úgy gondolom, hogy már az idény elejétől kezdve közelebb van a többi csapat. Csapatként jól kezdtük a szezont, sok dolgot megfelelően csináltunk, és persze volt a kiesésünk, ami sok pontunkba került, de összességében arra számítok, hogy ez az év szorosabb lesz, mint az előző.”

 

Nem a McLarenre reagál a fejlesztésekkel a Red Bull

A hétvégi F1-es Emilia-romagnai Nagydíjon – amely során Verstappen a tervek szerint még egy szimulátoros versenyen is részt vesz! – több más csapathoz hasonlóan a Red Bull is bevet néhány újítást. A 26 éves pilóta azonban leszögezte: nem a McLaren legutóbb látott formájára reagálnak ezzel.

f1-verstappen-redbull-imola-day0-2

„Többen is fejlesztésekkel érkeztek, a Ferrari például egy nagy-nagy csomaggal, szóval egyelőre nehéz tudni, hol is fogunk állni vele. De ez nem reakció, ezeket már hosszú ideje elterveztük. Nem arról van szó, hogy egy csapat előáll egy fejlesztéssel, mi pedig azt mondjuk, hogy ’oh, össze kell raknunk valamit’, hanem már nagyon is folyamatban van.”

„Elégedettek vagyunk, de természetesen tovább kell nyomni, mert a mögöttünk lévő csapatok egyértelműen zárkóznak fel: láthattuk Miamiban is, hogy ha nem csinálunk mindent száz százalékosan, elénk kerülnek. Meg kell próbálnunk biztosra menni, hogy ne sok ilyen hétvégénk legyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: