DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Szavazás: Kapjon-e F1-es engedélyt Antonelli?

Kérelmet kapott az FIA arról, hogy engedjék a 18. születésnapja előtt debütálni Andrea Kimi Antonellit – kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is ennek kapcsán.

A múltkori Formula-1-es Miami Nagydíj hétvégéjén terjedt el a hír, hogy kérvényt nyújtottak be az FIA-hoz annak kapcsán, hogy Andrea Kimi Antonelli már az augusztusban esedékes 18. születésnapja előtt rajthoz állhasson a száguldó cirkuszban.

f1-antonelli-mercedes-teszt-3_1



A jelenleg érvényes szabályok szerint ugyanis az indulás feltétele a 18. életév betöltése: ezt a szabályt épp Max Verstappen 17 éves bemutatkozása után vezették be. Ezen kívül még néhány további feltételnek is teljesülnie kell, például elegendő szuperlicenszpontot kell gyűjtenie az adott versenyzőnek más szériákban, de Antonelli ezt a bajnoki címeivel már bőven magáénak tudhatja.

Érdekesség az ügy kapcsán, hogy mind a Mercedes, mind a Williams tagadja, hogy ők kérvényezték volna az FIA-nál a különengedélyt. Mindenesetre az ügy kapcsán – amelyről a Pitwall lentebb látható friss adásában is szót ejtettünk – kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is: kapjon-e engedélyt Antonelli?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: