DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

„Lando le tudná győzni Maxot” – Brown

Fantasztikus harcot vívnának – véli a McLaren vezérigazgatója, bár megjegyezte: szerinte sok F1-es verseny könnyekben végződne kettejük között…

Bő egy héttel ezelőtt a Formula-1-es Miami Nagydíjon megszerezte karrierje első győzelmét Lando Norris. Bár ehhez szüksége volt a biztonsági autó számára tökéletes időzítésű érkezésére, aminek köszönhetően az élre tudott állni, de az újraindítást követően tempóból is leszakította magáról Max Verstappent.

f1-norris-verstappen-miami_1



Zak Brown, a McLaren elnök-vezérigazgatója pedig meg van győződve róla, hogy pilótája azonos feltételek mellett is képes lenne legyőzni a Red Bull háromszoros világbajnokát: „Úgy gondolom, Lando le tudja győzni Maxot egyenes küzdelemben. Szerintem fantasztikus harc lenne, de néhány verseny könnyekben végződne – egyiküknek vagy mindkettejüknek” – nyilatkozta Brown a Motorsport.com szakportálnak.

„De úgy hiszem, a nyers tehetséget tekintve nem látok senkit, aki gyorsabb lenne Landónál. Biztos vagyok benne, hogy Max ugyanolyan gyors, ahogy abban is, hogy sokan nem értenének egyet, de végső soron addig nem tudhatjuk, amíg nem látjuk őket azonos autóban. De minden alapján, amit Landótól látok, nem látok nála gyorsabb versenyzőt a pályán. Ami izgalmas, hogy Oscar versenyre tud kelni vele. Ahogy egyre tapasztaltabb lesz, szerintem úgy fogja egyre többször felvenni vele a versenyt.”

 

Innentől még veszélyesebb lesz Norris

Brown arra is rámutatott, hogy mostantól még inkább számolni kell majd Norrisszal, mivel az első F1-es futamgyőzelmének megszerzése átszakíthat benne egy gátat:

f1-norris-verstappen-miami-2

„Egyértelműen. Van valami abban, amikor egy pilóta megszerzi az első győzelmét. Emlékszem arra, amikor én szereztem meg az első győzelmemet: ha tudják, hogy képesek megcsinálni, az megnyugtatja a versenyzőket és nem kell már annyira keményen próbálkozniuk. Az ugyanis némileg ellened is dolgozhat.”

Norris egyébként néhány hónapja hosszabbított a McLarennel: Brown szerint a brit pilóta alapvetően is hűséges, de elsősorban a 2023-as szezonközi előrelépésük győzte meg arról, hogy a wokingiak képesek lehetnek győztes autót adni alá – és ez Miamiban össze is jött. „Hisz Andrea Stellában, hisz az egész csapatban, ez a családja, imádja a McLaren márkát” – fogalmazott Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: