DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Verstappen hülye lenne távozni”

Juan Pablo Montoya amúgy montoyásan fogalmazta meg véleményét arról, érdemes lenne-e Verstappennek továbbállnia az energiaitalosoktól.

A rövid idő alatt a húsz évvel ezelőtt a Williams szuperpárosát alkotó Juan Pablo Montoya és Ralf Schumacher egyaránt véleményt formált Max Verstappen esetleges távozásáról, s bár ők ketten sokszor sok dologban nem értettek egyet egymással, azt mindketten úgy vélik, hogy a hollandnak maradnia kellene a csapatnál.

Ezt Montoya kicsit „montoyásabban” fogalmazta meg, amikor megkérdezték, hogy el tudja-e képzelni, hogy a háromszoros világbajnok elhagyja a Red Bullt: „Egyáltalán nem, szerintem hülye lenne, ha így tenne” – nyilatkozta a kolumbiai a RacingNews365-nek.

verstappen-palm



„Mindenki arról beszél, hogy ó, el fogja hagyni a Red Bullt, amire azt felelheti az ember, hogy miért hagyná el a Red Bullt, ha mindent megnyernek? Persze ha nem a megfelelő okból van, akkor távozhat, de ha a megfelelő okból van ott, akkor nem piszkálná a dolgot” – mondta, majd így folytatta:

 „Lehet, hogy Jos kiakadt és el akarja űzni Maxot, lehet, de őszintén szólva, most jó helyzetben van, és őrültség lenne elmenni. Velem ugyanez volt a helyzet, oda pozicionáltam magam, ahol úgy éreztem, hogy lennem kell, és elégedett is voltam a döntéseimmel” – fejtette ki a többszörös futamgyőztes, aki annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a Red Bull nem fog belebukni a saját motor fejlesztésébe.

verstappen-suzuka-2

A német televíziós közvetítésekben rendszeresen feltűnő Ralf Schumacher szerint Verstappen csak akkor távozik majd az energiaitalosoktól, ha az egész csapat atomjaira hullik: „Jövőre a Mercedes az egyetlen lehetőség Max számára, a Ferrarinál nincs ülés, Maxon viszont nincs nyomás.”

„Ha úgy dönt, hogy 2026-ban elhagyja a csapatot, bármi lehetséges, hiszen bárki bármilyen ajtót nyitva tartana Max előtt. De én inkább a Red Bullnál látnám őt, hacsak nem robban fel az egész.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: