DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

„Verstappen menni akar, csak az időpont a kérdés”

Ralf Schumacher szerint már hallani a sztorikat, hogy Max Verstappen másokkal beszélget: szerinte csak az a kérdés, hogy jövőre, vagy azután hagyja el a Red Bullt.

Max Verstappen távozását vízionálja Adrian Newey eligazolásánál bejelentése után Ralf Schumacher.

A korábbi F1-es pilóta többször utalt már arra, hogy szerinte a Red Bull széteshet a következő időszakban, nemrég például úgy fogalmazott, hogy ha Christian Horner marad a csapatfőnök, akkor két évet ad a formációnak, mielőtt széthullana.

Newey régóta rebesgetett távozását a csapat végül szerdán bejelentette, amely Schumacher szerint egy lépés ebbe az irányba – és az utóbbi hetek, hónapok alapján úgy érzi, hogy Max Verstappen is menni fog, csak az időpont kérdéses.

f1-verstappen-redbull



„Azt is gondolom, hogy vannak más lehetőségei. A paddockban már lehet történeteket hallani arról, hogy másokkal beszél. A kérdés az, hogy már jövőre meg fog ez történni, vagy csak egy évvel később, de számomra biztos, hogy ő távozni akar” – mondta Schumacher a Sky Germanynek a témában.

Verstappen távozása egyébként is központi téma mostanában, a hírek szerint a napokban találkozik a Mercedes képviselőivel, és a csillagosok bizonyos értesülések szerint egészen gigászi, 150 millió eurós éves fizetéssel támadnák meg a világbajnokot.

Verstappen édesapja, Jos néhány napja azt mondta, hogy 2025-re jó helyen van a fia, de nekik már 2026-ra és a folytatásra is gondolniuk kell, úgyhogy meghallgatják az ajánlatokat, és mérlegelik a lehetőségeiket, már ami a hosszabb távot illeti.

Schumacher egyébként a Red Bull széteséséről is mondott még egy gondolatot:

„Mérnökök, akik Adrian Newey-val akarnak tartani máshova, el fognak menni. A csapatszellem már nem az, mint amit Dietrich Mateschitz akart, és ami történik, az nagyon szomorú, nagyon sajnálatos. Csalódást keltő ez az egész, hogy darabokra hullik a rendszer olyan emberek miatt, akik Mateschitztől kaptak lehetőséget, és eleinte egyszerű alkalmazottak voltak. Hihetetlen, nem találom a szavakat.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: