DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

„Max nem élvezi a helyzetet a Red Bullnál” – Coronel

Tom Coronel szerint Max Verstappen nagyon jó ajánlatot kaphat a Mercedestől, és mivel nem élvezi igazán a Red Bullnál lévő munkát, eljöhet a váltás ideje.

Sajtóhírek szerint évi 150 millió eurós gigafizetést készül ajánlani Max Verstappennek a Mercedes, és bár Jos Verstappen azt mondta, hogy fia egyelőre jó helyen van, mert gyors autóban ül, de ő is hozzátette, hogy 2026-ra is gondolniuk kell, amikor változhat a helyzet.

A családdal kapcsolatban lévő Tom Coronel szerint a világbajnok váltani fog:

„A pletykált szerződéssel egy márka nagykövetévé válnak, ami mindig más szint. Közben pedig gondoljunk egy pillanatig a jövőre, összeadódnak a dolgok. Meg fogja nyerni a világbajnoki címet a következő két évben, majd ott ül 2026-ban ebben a csapatban. Úgy látom, hogy az élvezeti faktor egy kicsit eltűnt, Max csak csinálja a maga dolgát, de nem élvezi a helyzetet többé a Red Bullnál. Ez sok mindenből látszik” – mondta Coronel a Racingnews365.com podcastjében.

f1-verstappen-redbull



A holland pedig még egy dolgot hozzátett, ami a távozás felé lökheti a pilótát:

„Vannak pletykák arról, hogy a Red Bull 2026-os motorja komolyan le van maradva, semmilyen erőt nem tudnak kihozni belőle, és a csapat ezt nem is fogja tudni megoldani” – mondta.

Adrian Newey távozását ugyanakkor nem érzi kimozoghatatlan problémának, amennyiben Pierre Wache marad a Red Bullnál.

„Jelenleg még mindig a Red Bullé a leggyorsabb autó,  Verstappen pedig Pierre-rel dolgozik, rá koncentrál, egyáltalán nem Newey-ra. Amikor a Red Bullnál voltam, láttam, hogy teljesen más a kapcsolata Pierre-rel, és folyamatosan beszéltek” – mondta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: